Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell elkészíteni a...

Hogyan kell elkészíteni a párolt zöldségeket?

Figyelt kérdés
Hogy tudok jó párolt karfiol, brokkoli, répa és egyéb zöldségeket elkészíteni? Nekem mindíg kemény marad vagy túl párolom. Meg az ízesítést is gyakorolnom kellene.
2008. okt. 2. 22:44
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

2 féle képpen párolhatsz:

-gőzfürdőben: ekkor gőzőlős szűrőbe berakod a zöldséget. A szűrőt bele rakod az edénybe amiben van egy kis víz. Fontos hogy a víz ne érje el a szűrőt. És lefeded és így párolod. Így gyakorlatilag csak a forró gőzben puhul meg a zöldség.

-vagy választasz egy vastag falú lábast, abba belerakod a zöldségeket, egy nagyon kevés vizet alá, majd fedő alatt megpárolod. Ez az egyszerűbb módszer. Kb 5 percenként kevergesd meg.


Fűszerezés: főleg zöldfűszereket javaslok: oregánó, bazsalikom, kakukkfű, majoranna, borsikafű, zeller, korianderzöld, stb. Tapasztald ki mi melyikhez jó!

2008. okt. 3. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

a brokkolit nagyon kevés ideig szabad csak főzni! forrástól számított 2-3 perc különben olyan lesz mint az ázott törülköző, és nem marad se íze, se vitamin benne.

és ne takard le főzés közben fedővel mert akkor nem tudnak távozni olyan anyagok belőle, amelyek puffadást okozhatnak.

*robin*

2009. jan. 5. 14:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!