Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Bevált házi májkrém receptet...

Bevált házi májkrém receptet szeretnék, írnátok ilyet?

Figyelt kérdés

A vőlegényem sokszor visz itthonról ennivalót a munkahelyére, s mivel elég finnyás, van, hogy nincs már kedve az aznapi főtt ételhez. Ilyenkor kerül képbe a májkrémes szendvics...

Nem szeretnék senkit leszólni, aki ilyet eszik, én is tudom, hogy finom, csak múltkor elolvastam az összetevőket, hát nem voltam lenyűgözve. Jobban örülnék, ha olyan ebédet vinne, amiben tudom, hogy mi van.


Neten nézegettem, találtam persze több receptet, ami jól hangzik, de olyat szeretnék elkészíteni, amiről biztosan tudom, hogy jóízű, finom. Linkelnétek/írnátok ilyeneket?


Nagyon köszönöm! :)



2016. nov. 19. 17:15
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ami biztos ízlik, ha csinálsz pirított/resztelt májat, ahogy szeretitek, és azt 1/3-ad menyiségü fött, füstölt vagy nyers szalonnával együtt ledarálod.


De ami szintén finom, ha májat (megfözve, megsütve vagy akár maradék is lehet) ledarálsz, finomra vágott üvegesre párolt hagymával együtt. Ebbe keversz tejfölt (1 rész májhoz fele mennyiségü tejföl), füszerezed (só, bots, majoranna, piros paprika meg amit még szerettek), és alaposan elkevered.


Mindkét esetben a füszerezés adja meg a szükséges ízt, és a szalonna illetve tejföl a krémes állagot.

2016. nov. 19. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Én piritott májat csinálok, két kilóhoz egy kiló zsir.

Ledarálom. Kb 3-4 nagy fej vörös hagymát , egy nagy fej fokhagymát nyersen bele darálom és jósok fűszerrel össze keverem. Egy két evő kanál sűritett paradicsom, erős paprika, piros paprika , bors, kömény izlés szerint. Majd a végén turmix géppel pépesitem. Esetleg még ha kell bele, zsirt teszek bele hogy jól kenhető legyen. Majd szét rakom kisebb dobozokba , és megy a fagyasztóba.

2016. nov. 19. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi mindkettőtöknek! Második, külön köszönöm, hogy írtad, hogy fagyasztható, ha már egyszer nekiállok, csinálok majd egy nagyobb mennyiséget. Később meg majd csak éppen annyit veszünk elő, ami szükséges.
2016. nov. 19. 21:19
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Az elsö vagyok, a fagyasztást tényleg nem írtam, de lehetséges.

A második receptemnél a tejfölt csak felhasználás elött keverd bele, a többit ott is lehet fagyasztani.


Sok sikert.

2016. nov. 20. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a tippet, így fogom majd csinálni :)
2016. nov. 20. 15:22
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Az én házi májasom is nagyon egyszerű. Fél kiló csirkemájat átvizsgálok ( ha fagyon nyilván kiolvasztom ), majd egy jókora hagymát, finomra vágva zsiradékon megdinsztelek.Ha szalmasárga, hozzáadom a májat és fedő alatt megpárolom. kevés sót teszek rá, így vizet fog engedni, ami elég is, hogy puha legyen.ha már villát beleszúrva véres lé nem jön belőle, akkor kész is.

Közben megfőzök 3-4 tojást.

A hagymás májat szaftjával együtt ledarálom, utána megy a főtt tojás.ízlés szerint még sózom, borsozom, majorannát is teszek bele, egy kis mustárt, és annyi tejfölt, hogy kenhető, krémes állagú legyen.Közben megkóstolom, hogy a fűszerezés megfelelő-e.Aki egy kis színt is akar, tehet bele egy teáskanál pirospaprikát is.

Kiadós, nagyon finom, semmi adalékanyag nincs benne. Sima hűtőben 3-4 napig is teljesen jó, de fagyasztani is lehet, ha sokra sikeredett.A fagyosat szobahőmérsékleten kell kiengedni.

Szendvicsek kenésére, de önmagában pirítósra kenve is nagyon finom.

Nekünk a csirkemáj a kedvencünk, a disznómájat egy kicsit kesernyésnek érezzük, de persze, van, aki abból szereti,nincs ezzel semmi baj.

2016. nov. 21. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Hú, szuper, ez a tojásos verzió is igen jól hangzik! El fogom készíteni, úgy látszik a jövőben szükség is lesz rá gyakran - tegnap megpróbálkoztam csirkemájból az első válaszoló receptje alapján, finom majorannásar csináltam, valami isteni lett! :)


A ház ura úgy nyilatkozott, hogy ez olyan, mint mikor a menzai túrós tészta után először megkóstolta a kézzel gyúrt házi tésztát piacon vett friss tejföllel, túróval :)

Szóval ízre teljes mértékben tarolt a házi, de az árról se feledkezzünk el... fél kiló májat 250 ft-ért vettem a hentesnél, bele sem szeretnék gondolni, hogy egy jobb minőségű bolti májasból/májkrémből mennyibe kerül az a mennyiség, amennyit én csináltam.


Köszönöm nektek! :)

2016. nov. 21. 21:21

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!