Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Gyorsfagyasztott tengeri...

Gyorsfagyasztott tengeri halfilét (hekk) hogyan jó elkészíteni?

Figyelt kérdés
2008. okt. 9. 17:25
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

fokhagymás tejben hagyd felengedni, akkor elmegy a vad halszag, finom, porhanyós lesz a halacska

ezután ránthatod, süthedet fűszeresen, vagy pl én imádom curry-s, citromos joghurttal leöntve és sütőben megsütve, mellé rizzsel :P nyamm..

2008. okt. 9. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötletet!
2008. okt. 9. 21:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
A hagyományos mód is nagyon finom! Kiolvasztás után megsózni, majd paprikás lisztbe forgatva hirtelen ropogósra kisütni mindkét oldalát kevés forró zsírban! Mennyei!!
2008. okt. 10. 00:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
79%

HALFILÉ RAKOTT KRUMPLIVAL



Hozzávalók:


2 nagyobb v.4 kisebb halfilé

8 közepes krumpli

1 ek lisztből és 1 ½ dl vízből készült besamell

1 kis pohár natúr joghurt

só, bors, bazsalikom, rozmaring, kapor, szerecsendió


A krumplit egészben megfőzni sós vízben.

A halfiléket, a fenti fűszerekkel fűszerezni reggel és félretenni a hűtőbe.

A besamellt elkészíteni és összekeverni a joghurttal

A megfőtt, leszűrt krumplikat kihűteni és felszeletelni karikára

Tűzálló tál aljára egy kevés olajat önteni, rátenni egy sor krumplit, tetejére a halakat, ráöntözni a joghurtos besamellt, majd beborítani a krumpli másik felével, és ráönteni a maradék joghurtos besamellt.

Sütőben, kb ½ órát 180 fokon sütni, majd 230 fokon 10 percig pirosra sütni.


ISTENI FINOM!!!

2008. okt. 18. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!