Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan sűríted be a gulyás levét?

Hogyan sűríted be a gulyás levét?

Figyelt kérdés
Próbalkoztam reszelt krumplival,de nem sikerült lehet keveset tettem? Aztan lisztel,de úgy sem lett jó....
2017. máj. 8. 14:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
? Nem kell besuriteni
2017. máj. 8. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
A normál gulyás leves az úgy jó ahogy van, az szinte sűrű. Nyilván rosszul főzöd , sok vizet engedsz alá.
2017. máj. 8. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 Lassmich Ruhe ***** válasza:
100%
Tulajdonképpen az lenne a kérdés hogy mitől lesz sűrű és tartalmas a gulyás leves?
2017. máj. 8. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 A kérdező kommentje:
Ha normálisan fözöm akkor híg a leve
2017. máj. 8. 14:19
 5/17 anonim ***** válasza:
17%
Nálunk a gulyás leve nem sűrű. Sok hagymával, paprikával, paradicsommal főzök pörköltet, azt öntöm fel vízzel, amikor belekerülnek a zöldségek
2017. máj. 8. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
77%
"Hosszú lére" ereszted!!! Kevesebb vízzel tedd fel már induláskor, és inkább még önteni kelljen hozzá. Amikor már minden benne van, (én a végén szoktam egy marék fodros kocka tésztát is!!), akkor olyan, mintha megállna benne a kanál!!! De se berántani, se ráhabarni, semmit nem szoktunk, az úgy jó ahogy van. Szerintem!! Ízlés dolga!
2017. máj. 8. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
75%

A gulyás leve a következől miatt sűrű:

- a dinsztelt apróra vágott hagyma szétfő benne

- a krumpli enyhén túlfő, és a kockák sarkai letöredezve szétoszlanak a lében

- a galuskából keményitő jut a lébe

- a húsból oldódnak ki gélesítő anyagok - egy erős gulyás kocsonyává is tud dermedni a hűtőben.


Anyósom viszont kicsit spórol a hozzávalókkal, és ő ilyet használ:

[link]

nem mintha ez olcsó lenne, de jobban esik a lelkének...

2017. máj. 8. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 Lassmich Ruhe ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam, hogy megfuttatom a hagymát zsíron, majd felpaprikázom, és mehet bele a hús, és ilyenkor szoktam bele tenni paradicsomot, tv paprikát, egy kevés nagyon apróra vágott krumplit, felfűszerezem, és így készítem el az alapot amit majd felöntök. Ezzel az alapozással nekem még az életben nem sikerült híg gulyást fűznöm.


Felöntés után a főzés krumplis - zöldséges részről nem nagyon van mit beszélni, itt annyit emelnék ki, hogy nekem a gulyás elengedhetetlen tartozéka a csipetke is.


Ha jobb kedvem van meg több időm akkor hús kg-nként 1 dl vörösborba tíz-tizenöt percre beáztatom a húst mi előtt bedobom a hagymára, meg zsír helyett szalonnát sütök ki, ha meg nagyon elgurul a gyógyszerem akkor egy kis füstöltet is lepirítok a szalonnával.


Fűszerezés szempontjából a hagyma - fokhagyma - pirospaprika - só - bors kombón kívül a kömény szerintem fontos, ez nálunk a marhának elmaradhatatlan kísérője.


Remélem tudtam valami hasznossal is szolgálni.

2017. máj. 8. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
A gulyást nem sűrítjük be.
2017. máj. 8. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
50%
A krumpli egyik felét szétnyomkodom, miután megfőtt, a másik felét ez után teszem bele.
2017. máj. 8. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!