Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit gondoltok arról, h Jamie...

Mit gondoltok arról, h Jamie Oliver nem szokta meghámozni a zöldségeket (pld. Fokhagyma, répa, krumpli) és héjastól teszi bele a készülő ételbe?

Figyelt kérdés
Jó ez így, vagy csak azért kell, h beleférjen a kitűzött 30 perces időkeretbe?
2017. júl. 15. 09:50
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
A hámozott és hámozatlan zöldségek más ízhatást, állagot adnak.
2017. júl. 15. 10:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Van amit nem feltétlenül kell meghamozni.
2017. júl. 15. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

(Ezt nem Jamie Oliver találta ki.)


Valóban sokkal másabb az íze és az állaga is a hámozatlanoknak, valamint állítólag vitamin-, ásványi anyag-, nyomelemtartalma is nagyobb marad, ha így készítik.


Ugyanakkor manapság kalkulálni kell az esetleg felhalmozódó gyomirtó maradványokkal, kemikáliákkal. :/


Mi a krumplit nem szoktuk hámozni, de nagyon alaposan meg kell mosni, súrolni. Néha répával petrezselyemgyökérrel is csináljuk így.


Hájéban sült, főtt krumplit biztosan te is ettél már vagy nem? Ha nem szerintem próbáld ki, nagyon finom! (Olyankor egészben sül a krumpli, nem kell felkockázni.)

2017. júl. 15. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
JOtól független így főzök vagy 20 éve, semmi extra nincs benne, ha zsenge a zöldség
2017. júl. 15. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek
2017. júl. 15. 11:44
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
nem tudom én még a héjában sült főtt krumplit is megnyúzom evés előtt.
2017. júl. 15. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért ha a krumplit agyon súrolod, akkor ugyanazt éred el vele, mintha lehámoznád a héját, csak szebb lesz a végeredmény.
2017. júl. 15. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Én sem szoktam, három okból:


- ha megmosod, lejön a földes része

- a héja a legtöbb zöldségnek tele van vitaminnal, nagy kár meghámozni

- ha maradnak is rajta kórokozók a mosás után, a főzés/sütés folyamán így is úgy is elpusztul.

2017. júl. 15. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
88%
7. Az igaz, hogy nem mindegy, hogy újkrumpli vagy ó, de a régiről semmiképpen nem tudod "lesúrolni" a héját. Az újkrumpliról is inkább akkor, ha még nagyon bébi.
2017. júl. 15. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Én meg mindent megpucolok és ugy rakok bele pl levesbe.
2017. júl. 16. 06:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!