Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szűzpecsenyét hogyan készítsem...

Szűzpecsenyét hogyan készítsem el, hogy ne legyen kemény?

Figyelt kérdés
Eredetileg puha ez a husi fajta, de eddig 2 alkalommal próbáltam sütni, vékony szeletekre vágva és maradék kolbász zsírban sütöttem meg. Kevés vizet is öntöttem alá, mert azt gondoltam attól kemény, ha nincs alatta víz. Mégis minden alkalommal kemény és rágós lett, szinte kiszáradt.

2017. szept. 19. 20:25
 1/2 anonim ***** válasza:
72%

Minnél tovább sütöd, annál keményebb lesz.

Én egészben sütöm.

A szüzpecsenyét lehártyázom és alaposan bedörzsölöm olajjal.20 percig állni hagyom.

A sütőbe teszek egy sütőtálat és előmelegítem 180 fokra.

Egy serpenyőt felforrósítok, a húst beleteszem, 2 percig pirítom, megfordítom és a szembe oldalát is 2 percig sütöm. A másik két oldalát 30-30 mp-ig pirítom.

Átteszem az előmelegített sütőtálba, ráöntöm a pecsenye levét, sózom, köménymagot, egy gerezd vékonyra szeletelt fokhagymát szórok köré és néhány vajszeletet teszek a tetejére.

Betolom a sütőbe és 10- 12 percig sütöm alsó-felső lángon.

Amikor kiveszem alufóliába csomagolva még 10 percig pihentetem. Felszeletelt és a pecsenyelével meglocsolva tálalom.

2017. szept. 19. 23:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A szűzpecsenye a sertés legnemesebb része, ua., mint a marhának a vesepecsenyéje, vagy másnéven a bélszín.

Drága , értékes húsok, nagyon finoman kell velük bánni.

Soha nem szabad vékony szeletekre vágni, legalább másfél-két centisekre kell, ha szeletben akarjuk sütni.

klopfolni sem szabad, csak csuklóból egy kicsit széjjelebb

nyomni.

Forró zsiradékban, oldalanként 2-3 percig elég sütni, és, ha lehet húscsipesszel megfordítani, és nem villával beleszúrni.

Így benne maradnak az értékes nedvek, ízek. Szeletsütéskor nem használnék kolbászzsírt, hogy érezhető legyen a hús valódi íze.

Egybesütve lehet már ízkombinációkkal variálni, felszúrva lehet tölteni kolbászhússal, kolbásszal.

Másik módja a felszúrt szűznek aszalt gyümölccsel (sárgabarack, füge, aszaltszilva pl )való megtöltése. Ekkor lehet baconba tekerni, hogy egy kis füstölt ízzel pikánsabb legyen, és ez megóvja a kiszáradástól is .

Vizet nem kell alá önteni.

2017. szept. 20. 19:33
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!