Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vastagabb szelet pácolt...

Vastagabb szelet pácolt marhahúst vettem, serpenyőben átsütöttem. Kemény lett. Hogyan készíthetem el omlósan puhán?

Figyelt kérdés
2017. okt. 11. 07:41
 1/8 anonim ***** válasza:
31%
Csak vastagabb szelet marhahúst veszünk.A marhahúst be kell pácolni felhasználás előtt.Sok fajta ízesítésű van:üvegedénybe teszel karikára vágott vöröshagymát,a húst mindkét felén mustárral bekened és ráteszed a nyers hagymára.Soronként rakod és közben őrőlt borssal is fűszerezed. Amikor kész vagy ráöntöd az étolajat,hogy teljesen belépne.Legalább 3napon keresztűl hagyod érlelődni a pácban.Mindennap megforgatod a húsokat a páclében.Van aki más fűszernövények is használ,de azokat sütés v párolásnál adom hozzá.
2017. okt. 11. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
80%

Tapasztalatom szerint a marhahúst vagy nagyon rövid ideig /oldalanként maximum 3-3perc/ kell sütni, vagy hosszan pároljuk/ 160 fokon 2 - 2,5 óra/.

A készen vett, előre bepácolt hús, azért sem túl jó vàlasztás, mert besózzák, a só pedig vizet von el a húsból így már eleve keményebb lesz.

Szerintem a marhahúst nem kell agyon fűszerezzük, só, bors közvetlenül a sütés előtt, fontos , hogy a húst szobahőmérsékleten legalább 1 órát állni hagyjuk, hogy ne legyen hűtő hideg.

Forró serpenyőben oldalanként 3 percig sütjük, és fepvágás előtt, alufóliába csomagolva, legalább 10 percig pihentetjük.

2017. okt. 11. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
89%

Ha vastagabb szelet, akkor én a két oldalát megkapattam volna pár percig, hogy kérge legyen, aztán a sütőben sütöttem volna készre, alufólia alatt, hogy ne száradjon ki.

Így elvileg átsül rendesen puhára, de a külseje ropogós lesz.

Egyébként lehet, hogy maga a hús nem volt jó minőségű és azért lett kemény.

2017. okt. 11. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Millió oka, a marhának rengeteg része van, amiket nagyon másképp kell elkészíteni.
2017. okt. 11. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 Mansour ***** válasza:
22%
A Magyarországon kapható marhahús nem igazán alkalmas sütésre. Az elkészítési technika is fontos (ahogy írták már, megfelelő előkészítés után rövid ideig tartó sütés, utána 10 perc pihentetés), de jóval többet nyom a latba a hús minősége.
2017. okt. 11. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:
Édesanyám a szódabikarbónára esküszik, én meg arra, hogy soha többet nem vásárolunk idegentől marhát.Bár a Te esetedben már pácolt volt eleve, akkor csakis a puhítás.
2017. okt. 15. 06:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
1-es voltam!Több mint 40 éve főzők! A leértékelt marhahúsokat nem szabad megvásárolni,rendszerint 3napig készítheted.A szakácsok pontosan tudják melyik húst hány percig készítik.Nem igaz,hogy a marhahús pácolás nélkül készen lenne pár perc alatt! A pácolás megpuhítja a hús rostjait,így lesz kevesebb annak az elkészítési ideje!
2017. okt. 17. 21:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

"Több mint 40 éve főzők!"

És milyen fantasztikus is a főzés, hogy még így is bőven van még mit tanulnod.

2017. okt. 17. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!