Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell kovásszal kenyeret...

Hogyan kell kovásszal kenyeret sütni kenyérsütőgépben?

Figyelt kérdés
Pontosan az érdekel, hogy pl. 15g friss élesztőt hány gramm kovász helyettesít? Tudom, hogy kovásszal lasabban kell a tészta, de ha pl. egy 4 órás programban sütöm a kenyeret az már elég idő van a tészta megkelésének?

2018. jan. 23. 00:41
 1/3 anonim ***** válasza:

A valódi kovász több tucat baktérium és gomba species keveréke. Ecetes, tejsavas és alkoholos erjedés is zajlik benne.

Te neveled a kovászt?

Milyen gyakran eteted?

Mekkora mennyiségekkel?


Vagy honnan van a kovász és mik a jellemzői?

2018. jan. 23. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Most nevelem a kovászom, ezért érdekelnek ezek a kérdések.
2018. jan. 24. 21:48
 3/3 anonim ***** válasza:

kovásznak ált 6-8 óra javasolt legalább, vagy lehet hagyni estére is


nem tudod manuálisan állítani, tehát külön nyomod be a keverést, és külön a sütést? szerintem úgy lehet működne

2018. ápr. 15. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!