Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Nektek mindig megkel a poréles...

Nektek mindig megkel a porélesztős tészta?

Figyelt kérdés

A barátnőimmel pizzát akarunk sütni jövőhéten. Találtam egy videót amiben tök jó recept van:

https://www.youtube.com/watch?v=1-SJGQ2HLp8


Viszont ő porélesztőt használ. És egyszer én is azt hasznéltam és nem kelt meg a tésztám kicsit sem, pedig ha simát használok mindig megkel. :( nem tudom mitörtént, ugyan azt a receptet használtam (ami por élesztőt ír) de mindig frisset tettem bele, kivéve egyszer.. és akkor nem is kelt meg. Lehet az élesztő rossz? vagy szerintetek hogy lehet elrontani, hogy ne keljen meg a tészta?



2018. febr. 9. 20:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eddig sosem volt gond vele.
2018. febr. 9. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
21%

1x használtam porélesztőt és nekem sem kelt meg.

Én sem tudom mi volt a gond, de azóta nem kísérletezem vele.

2018. febr. 9. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
95%
Sosincs gondom nekem sem
2018. febr. 9. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak akkor volt gond vele, amikor nem neztem, hogy le van jarva. De elszaladtam elesztoert es tettem meg bele. Voila. Egyebkent a szaritott elesztot is fel lehet futtatni, es akkor latod, hogy jo-e. Igy nem kell szetcseszni azaz egesz tesztat, csak max azt a kis tejet ontod ki.
2018. febr. 9. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
na akkor most biztosra megyek és veszek egy friss élesztőt, most megnéztem és valóban lejárt az porélesztőm akkor lehet az volt a gond :(
2018. febr. 9. 22:15
 6/7 anonim ***** válasza:
79%
Nagyon ritkán használok porélesztőt, mert semmi előnye a simával szemben (fagyasztóban a sima is eláll), de nem mindig vagyok vele elégedett vele, a simával pedig mindig.
2018. febr. 9. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Nekem sem volt még soha gondom vele.

A videót megnéztem, a recept jó, viszont egy pici cukrot raknék bele az élesztő miatt.

A legfontosabb hogy langyos helyen, letakarva kell keleszteni, erre egy műanyag tál a legjobb, és a folyadék amit hozzáadsz az is langyos legyen.

A videóban elég meleg lehet, és valószínű az alapanyagok sem hidegek.

2018. febr. 10. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!