Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A pudingos krémhez miért kell...

A pudingos krémhez miért kell megvárni, hogy kihűljön a puding mielőtt hozzákeverjük a margarint?

Figyelt kérdés
Nekem az tűnt logikusnak annó mikor ilyet csináltam,hogy a meleg pudingba dobtam a vajat,ami ott szépen elolvadt és szépen elegyedett.

2018. febr. 24. 08:29
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Ha elolvad, nehéz egyneművé keverni, és sokára hűl kenhetővé.
2018. febr. 24. 08:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Mert nem az a cél, hogy elolvadjon a margarin, hanem az,hogy habos legyen a krém.

Bár én nem szeretek margarinnal dolgozni, ha már süteményt készítek akkor csak vajjal.

A pudingot kevesebb (1 csomaghoz 4dl) tejjel főzöm, hogy kemény legyen, folpackot borítok a tetejére,(a pudingra,nem az edényre amiben van), hogy ne képződjön kéreg rajta és teljesen kihűtöm. A szobahőmérsékletű vajat ( ez esetben margarint) a porcukorral kihabosítom, kanalanként hozzákeverem a kihűlt pudingot, ilyenkor lehet ízesíteni , vagy színezni. Amikor az összes puding benne van, még 2-3 percig habosítom.

2018. febr. 24. 09:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:

Én most recept szerint dolgozom,mert sütni azt ritkán szoktam és ebben margarint ír. De legközelebb kipróbálom vajjal úgy tényleg biztos finomabb.😊 Így már érthető, gondoltam, hogy a habosítás lehet az indok.

Egyébként most ilyen babapiskótás alapra szeretném első rétegnek önteni. Annak nem is ártana,ha meleg folyós krém ömlene rá,hamarabb megpuhul. Ezen a logikán haladva,akár már a tejbe bele lehetne tenni a vajat és úgy a pudingport,majd szobahőmérsékletre hűlve robotgéppel felhabosítani?

2018. febr. 24. 09:28
 4/8 A kérdező kommentje:
Egyébként köszönöm szépen a válaszokat és a másodiktól szeretném még kérni,hogy a vaj mennyiségét is legyen kedves leírni a receptjéhez. Nekem más mennyiségek vannak írva,de legközelebb kipróbálnám úgy. Munkafolyamattal együtt. 😊
2018. febr. 24. 09:32
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj megvárni, de az állaga különböző: ha forró pudinghoz teszed a vajat, akkor megmarad a puding állaga, ha kihűlthöz, akkor pedig krémes lesz.
2018. febr. 24. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!😊
2018. febr. 24. 10:02
 7/8 anonim ***** válasza:

Pudingos vajkrém


1 csomag pudingpor

4 dl tej

3 evőkanál kristálycukor

25 dkg vaj

8 evőkanál átszitált porcukor

A pudingport a kristálycukorral és a tejjel megfőzöm, és folpakkal befedve kihűtöm,majd hűtőbe teszem,hogy teljesen hideg legyen.

A szobahőmérsékletű vajat robotgéppel kihabosítom, kanalanként hozzákeverem a porcukrot, majd a kihűlt pudingot,ha valamivel ízesítem akkor azt is ilyenkor adom hozzá és tovább verem még 2-3 percig.

Ez egy nagyon jó tortakrém. Ez a mennyiség egy 22 cm-es tortához elegendő.


Most, ha babapiskótával készíted, érdemes egy pillanatra tejbe mártani a piskótákat ,hogy könnyebben megpuhuljanak. Olyan babapiskóta a legjobb erre a célra aminek az egyik fele cukros, az könnyebben puhul.

2018. febr. 24. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon-nagyon szépen köszönöm!🌺😊
2018. febr. 24. 12:59

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!