Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mikor (melyik fázisba? )...

Mikor (melyik fázisba? ) "mártom" bele a kürtős kalácsot az ízesített cukorba? Mi ennek a technikája? Többi lent

Figyelt kérdés
Csináltam kürtős kalácsot de ezzel a cukrozással meggyűlt a bajom?! Azt olvastam, hogy sütés előtt sima cukorba mártom, majd sülés után a fahéjasba. De a sült kalácsot hiába forgattam a fahéjasba nem akart rátapadni, (csak akkor ha bekentem egy kis olvasztott vajjal). De a videókon nem láttam, hogy sütés után, forgatás előtt bármivel bekenték volna. Annyira meg nem karamellizálódott rá a sima cukor hogy arra tapadjon. lehet keveset tettem rá??? ( vagy az mind a sütő alján landolt, ami takarítási szempontból kevésbé volt kellemes :/. Szóval, ha valaki tudja mikor mivel kell bekenni, forgatni ossza meg velem. Köszönöm

#kürtőskalács #fahéjas cukor
2018. ápr. 2. 11:52
 1/2 anonim ***** válasza:
Sütés KÖZBEN kell kenegetni cukorral.
2018. ápr. 2. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:

Szia!

Az úgy van,hogy a tészta ami már a botra van tekerve az be van kristály cukrozva/vaniliás cukrozva az rákaramellizálódik és az a “kötőanyaga”a különféle ízesítéseknek(dió,fahéj.stb.stb).A hiba lehet az,hogy a cukor nem karanellizálódott kellően meg(nem “tapad”) vagy már kihűlt.Igazából nem a kalácsit kell az ízesítőanyagba forgatni hanem a legjobb ha az anyagot szórja rá az ember és a felesleget leütögeti.

De 🤫🤫🤫ezek hét pecsétes titkok a szakmában😀😀

2018. dec. 9. 00:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!