Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen jo eteleket tudtok,...

Milyen jo eteleket tudtok, amik birjak a fagyasztast?

Figyelt kérdés

A tesomnak akarok segiteni azzal, hogy viszek neki kajat, de messze lakunk egymastol, elkoltoztem es o nem nagy konyha muvesz de nem akarom, hogy az osszes penze a kajara menjen el. Ezert arra gondoltam, hogy fozok majd neki, lefagyasztom, igy nem kell 2 naponta vegig utaznom fel Pest megyet es azt o barmikor fel tudja melegiteni es legalabb jot eszik nem azt a sok mu cuccot. Bar lehet a fagyasztas se tesz olyan jot.


Mindegy is, a lenyeg, hogy milyen eteleket lehet szerintetek ugy fagyasztani, hogy utana melegites utan is finom marad? Pl a tejszines dolgokkal nem tudom lehet e ilyet.


Ti milyen kesz eteleket szokatotk lefagyasztani? :)



2018. máj. 31. 21:31
 1/3 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag minden ételt lehet fagyasztani, és az, hogy utána jó-e, föleg attól függ, hogy hogyan olvasztod ki.


Amire figyelni kell a fözés során, hogy nehogy túlfözd az ételt, mert a fagyasztás-kiolvasztás alatt pég puhul valamennyit.


Kiolvasztani a legtöbb ételt lassan célszerü, az eröszakod gyorsítás általában minöségromlást okoz.


Egyes fogások, pl. fözelékek akkor jók kiolvadás után, ha felforralják azt, mert akkor lesz megint homogén az állaga.


A tejszinesekkel is ez a helyzet, azt is forrásig kell melegíteni, akkor lesz olyan, mint frissen.


Ha konkrét étel fagyasztása érdekel, írj nyugodtan, én gyakorlatilag mindent fagyasztok, és már elég nagy tapasztalatom van.

2018. máj. 31. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Chilisbabtól a töltöttkáposztán keresztül mi is mindent elteszünk. A lényeg, hogy tényleg vegye ki este/reggel az ételt, amit el akar fogyasztani. Bár mikrózni a chilisbabot pl. szoktuk.

Anyósom a fasírtot, sülthúst is lefagyasztja, én inkább gombocban teszem el a fasirtot, ha sok a hus, aztan csak kisutom, ha oda kerulok

2018. máj. 31. 22:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:

Töltött káposzta, töltött paprika, bármilyen pörkölt, (igaz én a csirkepörköltöt nem szeretem fagyasztva), és pl. a borsos tokány, kiolvasztva is ugyanolyan finom. Általában a savanyú káposztás ételek jól fagyaszthatóak.


A bolognai, vagy milánói szószt eleve úgy főzöm, hogy két-három adagot lefagyasztok belőle, csak tésztát kell főzni hozzá.

2018. máj. 31. 23:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!