Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A tejfeles zöldbablevest...

A tejfeles zöldbablevest milyen fűszerrel tudnám pikánsabbá tenni?

Figyelt kérdés

2018. jún. 27. 16:12
1 2
 11/13 Kincsesne ***** válasza:
80%

A petrezselyem ne hiányozzon belőle, - bár a tányéron is meg lehet szórni friss, apróra vágott petrezselyemzölddel.

Jó étvágyat!

2018. júl. 2. 10:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
59%
Majoranna, borsikafű. Kevés fokhagyma a hagymával együtt dinsztelve.
2018. júl. 2. 22:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:

Beállíthatod sejtelmes keletiesre is, ha szokott módon fűszerezed, ám a fazék tartalmához negyed késhegynyi fahéjat teszel. Épphogy egy leheletnyit szabad, hogy kiérezzen úgy, hogy a fűszert ne lehessen beazonosítani, csak az érdekes íznyomot.

(Kb. mint kólákban a szerecsendiót használják. Az se lesz karakteres, sokan észre sem veszik - csak ad egy icipici, alig sejthető "fahordós" jelleget a csersav neki, amitől az ital sokkal izgalmasabbá válik, plusz ha a felhasznált víznek mellékíze lenne, akkor azt segít elnyomni.)

Recepciós korszakában arab vendégektől tanulta anyósom, aki szinte minden ételbe tett utána egy kis csipetkét belőle.

Zöldbabhoz egyébként is remekül passzol. Ha pl. csinálsz darálthússal + szerény törtpaprikával + hagymával, sóval, borssal és zöldbabbal egy serpenyőben, fedő alatt összepárolt "arab reggelit", abban egyenesen csodát tesz az icipici fahéj. Próbáld ki, érdekes ízvilágot kap az étel.

2018. júl. 4. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!