Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Fagyasztott hekkfilé sütés?

Fagyasztott hekkfilé sütés?

Figyelt kérdés

Sajnos nem szeretem a halat, de a kedvező biológiai hatásai miatt jó lenne ennem.

A hekk tényleg íz semleges ? Azt hallottam, hogy aki nem szereti azt a pocsolya ízt, az ezzel a hallal próbálkozzon.

Mik a tapasztalataitok ?



2018. szept. 17. 01:53
 1/8 anonim ***** válasza:
87%

Hekk függő. Nálunk a hekk végét arulják. Amúgy sok halnak nincs pocsojaíze. Pl a Lidlben lehet kapja afrikai harcsa filét az nagyon finom tud lenni.


Hekket pirospaprikás lisztben kisüdheted, de annak nem lesznem olyan elettani hatásai.


Amiket én szeretek tőkehal, afrikai harcsa, tonhal (ez akar tonhalkonzervben is jó)!

2018. szept. 17. 02:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Mivel tengeri hal, így nincs pocsolya íze. Ettől még hal íze van, csak más mint pl. egy balatoni hal. Annak idején, mikor még állt a betonfal, a németek hozzánk jártak találkozni a Balatonra, és az ő kedvükért kezdték importálni a hekket, mert ők sem kedvelték a Balaton ízű halakat.

Sokkal íz semlegesebb a tonhal, de nem a konzerv!! hanem a friss tonhal szelet, ami abszolút szálkamentes, és megsütve semmi hal íze nincs. Sajnos itt elég ritkán kapni, és ha van is, aranyárban. Ezen kívül amit még tudok ajánlani azoknak, akik félnek a hal íztől, a cápa steak, és a lepényhal. Sajnos ezek sem olcsók.

2018. szept. 17. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A lazac is finom, de az is drága.

De amúgy a hazai halakból is ki lehet fogni az olyat, ami nem pocsoja ízű. Felénk (Tisza mentén) lehet kapni ilyet, és nincs is jobb a pontypatkónál. :)

Az afrikai harcsát is írták már, az is jó, steak-nek szoktuk elkészíteni.

2018. szept. 17. 07:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
#2. Voltam. Hazai halakból a pisztráng még ami nem pocsolya ízű, és megfizethető.
2018. szept. 17. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:

Halat miért paprikás lisztben készítik ?

Az egyéb húsoknál megszokott liszt-tojás-zsemlemorzsa bunda nem működik jól ?

2018. szept. 17. 11:54
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy nem, az is jó hozzá, a hekket is szokták bundázni is. Illetve úgy, hogy a paprikás liszthez tojást is adnak.
2018. szept. 17. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

De perzse bundázhatod. De altalában nem rantott hekk a "hagyományos". Paprikás liszt + tojás. Pisztrángot is csam egy kis paprikás lisztbe sütik meg.

Természetesen rántott halszeleteket is szoktak készíteni.

2018. szept. 17. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező paprikás lisztezni. Én sose készíthetem úgy, mert párom napszúrás után sugárban hányta ki a paprikás lisztes halat, és azóta nem eszi meg. Mindig rántunk mindenféle halat. Kivéve, ha csak magában sütjük meg.
2018. szept. 17. 13:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!