Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért nem tudom rendesen...

Miért nem tudom rendesen elkészíteni a rizst? Van más is így vele? Valami jó recept valakinek?

Figyelt kérdés

Bármit megfőzök,otthon vagyok a konyhába de valami oknal fogva rizst nem tudok csinálni. Próbáltam gyors rizst,jázmin rizst és egyéb B kategóriás elkészíteni.

Volt belőle amelyik ehető de finom egy se volt .

Komolyan kezdem feladni. Ezer receptet próbáltam és mondom a maximum az ehető kategória volt .

Valaki nem tud valami elronthatatlan receptet?

Kérlek negatív véleményt ne írj :(((((((


2018. okt. 14. 13:32
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Én se szoktam olajon pirítással szórakozni, egyszerűen vizet forralok, minta tésztát főznék, ha felfőtt, teszek bele jó sok vegetát és beleborítom a rizst, sűrűn kavargatom. Közben lehet kóstolgatni, hogy jó-e már, nem kell izgulni, hogy juj, levehetem-e már, a fedőt, mi lesz, ha a lábasba ragad, megpuhul-e, mert ezt mind nyomon lehet követni főzés közbe. Ha elég puha, leszűröm. Még sose lett ragacsos.
2018. okt. 14. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/26 anonim ***** válasza:

Hőálló üvegtálban készítem mikróban.


- 2dl rizs

- 4dl víz

- mokkáskanál só

- 2 evőkanál olaj

- 5-10 cm hosszúságú csík tubusos vöröshagyma krémből. Ez nagyon fontos a jó ízhez.


Mindenféle keverés nélkül beteszed a mikróba max fokozaton. Kb 7-8 perc után 1-szer átkevered, utána még pár perc és kész.

Adott rizstől is függ, ha nem elég puha ,akkor kicsivel több vízzel kell indítani, de a leírtakkal nem tudod elrontani.


Várom a véleményedet, ha esetleg kipróbálod a módszert.

2018. okt. 14. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/26 anonim ***** válasza:
Ja, az üvegtálon üvegfedő is legyen.
2018. okt. 14. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/26 anonim ***** válasza:
76%
A jázmin/basmati rizs átmos, NEM futtat olajon és pontosan másfélszeres mennyiségű vízzel felteszed. Amint felforr, leveszed a legkisebb lángra és 11 percig békén hagyod. Ezt az eredményt hozzák a rizsfőző edények is.
2018. okt. 15. 09:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/26 anonim ***** válasza:
75%

én is megszenvedtem vele. Youtubeon nézegettem videókat és a Mészi főz csatorna pergős párolt rizs videója alapján készítem. Nekem bevált. Olyan mint az éttermekben.

Amúgy sos márkájú rizs sikerül nekem a legfinomabbra.

2018. okt. 15. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Mindenkinek ment a zöld kéz:)

2018. okt. 15. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!