Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mivel ízesítsem/készítsem a...

Mivel ízesítsem/készítsem a zabkását, hogy legyen mit rágni rajta?

Figyelt kérdés

Most kóstoltam meg először egy ilyen kis zacskós boltit, eddig nagyon ódzkodtam tőle az állaga-kinézete miatt, szerintem nem épp étvágygerjesztő... :D Ízre egész jó volt, de alig bírom lenyelni úgy nem tetszik az állaga. Mivel lehetne feldobni egy házi készítésűt, amit már harapni rágni lehet majd, mint egy rendes ételt? :D

Diófélék, ilyesmik? Vagy nagyszemű zabból érdemes készíteni? Ha olyanra tudnám elkészíteni, ami ízlik is, szívesen beépíteném az étrendembe, ha már azt mondják róla nagyon egészséges. :)



2018. nov. 18. 17:30
 1/7 anonim ***** válasza:
16%
Csináld vele pont ugyanazt, amit a tejbegrízzel tennél, hogy rágható legyen... :)
2018. nov. 18. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Pirított olajos magvak, kockára vágott alma, aszalt gyümölcs, kókusz pehely,
2018. nov. 18. 18:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
78%
Ki fogtok nevetni, de nekem bevált a szalonnakockás-hagymás-paprikás pörköltalap-zabkása kombó:) Mondjuk mindig is jobban szerettem tej helyett vízzel és sósan. És nagyszeműből jobban ízlik, bár apró szeműből krémesebb.
2018. nov. 18. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Zabkása ötletek. [link]
2018. nov. 19. 02:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem jobban jársz, ha nem kész zabkását veszel, hanem zabpelyhet, és magadnak megfőzöd, de te tudod. Tehető bele aszalt gyümölcs, friss gyümölcs, magvak stb.

De ha végképp nem barátkozol meg vele, akkor másképp is elkészítheted, csak úgy nem zabkása lesz, hanem inkább müzli. Ha szereted, hogy ropogós, akkor a zabpelyhet told be a sütőbe kb. 8 percre 180 C fokra, akkor ropogós marad még akkor is, ha felöntöd tejjel. Más gabonákkal is gazdagíthatod, de ha szintén pehelyről van szó (tönköly, rozs, árpa stb.), azokat is süsd meg először. Ha kihűltek, keverj bele csokidarabokat, puffasztott dolgokat (pl. rizs), aszalt gyümölcsöket, olajos magvakat, ami ízlik, és tedd el jól záródó műanyag edénybe, sokáig eláll benne.

2018. nov. 19. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Nagyszemüböl és mazsolát, aszaltszilvat, diót szoktam beletenni. Plusz megszórom szárított búzacsírával és lekvárral.
2018. nov. 21. 08:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Az én zabos reggelim: natúr zabpehely, kevés víz v tej, 1 tojás, 1 banán felkarikázva, kókuszreszelék, lenmag. Összekevered,gombócokat formázol, lapítod és serpenyőben, kevés olajon v kókuszzsíron mk oldalát megsütöd.
2018. dec. 2. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!