Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Xy szerint a kókusz olaj nem jó?

Xy szerint a kókusz olaj nem jó?

Figyelt kérdés

Videókban látom,hogy olyan csepnyi olajat öntenek a serpenyőbe,kokuszolajat.

És azon csinálják pl. Palacsintát.

Xy azt mondja leragad.

Másoknak ,hogy nem ragad le,szerintem amugy nekünk se ragadna le.

Mindig szidja a tefalt,hogy mindenre gondol,csak ,hogy főzni ne lehessen benne.

Szoval nem azon van a lényeg,hogy ki mondja.

Hanem, hogy tényleg leragada valami,ha kevesebb olajjal csinálom?



2018. nov. 27. 19:19
 1/8 anonim ***** válasza:
50%

Jó serpenyőben nekem nem ragad le a palacsinta kevés zsírral sem. Igaz, én használok vagy 1-2 grammot, de nem azért, mert kevesebb nem elég, csak mert nekem így tetszik, majdnem teljesen szárazon pedig nem.


A kókuszzsír is csak zsír, sosem értettem, miért mondják, hogy kevés kell belőle, nekem ugyanannyi kell, mint másból (igaz, én azért teszem dolgokba, hogy zsírosak legyenek. mert pl. egy rántottát lazán megsütök nulla zsírral, ha azt akarom, hogy ne legyen benne még hozzáadott zsír is. palacsintával valószínűleg neccesebb).

2018. nov. 27. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Edényfüggő inkább. A jóféle teflonos serpenyőmre rá is volt írva, hogy nulla zsiradékkal használható. Más edényem meg mindig leég, mindegy mit és mennyit teszek bele.

Palacsinta alá alapból picit több kell szerintem, bár kókuszzsírral még nem próbáltam.

2018. nov. 27. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én tefal palacsintasütőmben nem ragad le. De miért nem próbálod ki? Fokozatosan csökkentsd az olaj mennyiségét minden alkalommal, amikor palacsintát sütsz, ha nem akarsz annyit használni belőle, és majd látod, hogy konkrétan a te palacsintasütődben milyen olajmennyiség az, aminél már esetleg kezd leragadni.
2018. nov. 27. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Jólvan,majd kipróbálom.:D köszi
2018. nov. 27. 21:21
 5/8 anonim ***** válasza:
87%

A kókuszzsíron, olajon nem múlik.

Még teflonos serpenyő sem kell a nem leragadáshoz.

Könnyebben ragad le a tészta, ha tej, cukor van benne.

Úgy szokták a masszát összeállítani, hogy kb. 1 deci olajat is öntenek hozzá (mennyiségtől függ, persze).

A legelső sütés előtt egy kevéske olaj menjen a palacsintasütőbe, de a többihez már nem kell.

S babonának tűnhet, de olyan edény kell, amit soha, semmi másra nem használsz, csak palacsintához.

2018. nov. 28. 05:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Ja, mondjuk az alap, hogy a tésztába nem teszek cukrot, persze.
2018. nov. 28. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nema zsiradék miatt ragad le, ha leragad.


Én anélkül sütöm, tapadásmentes edényben és nem ragad le, holott szárazon sül.

2018. nov. 28. 09:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
75%
Jól mondja az ötös!
2018. nov. 29. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!