Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Főzés=gyors lassú égés?

Főzés=gyors lassú égés?

Figyelt kérdés
Ez egy elméleti kérdés. Ha valahogy sikerülne meggátolni a baktériumok szaporodását az élelmiszeren, és kiraknám az asztalra mondjuk 2 hétre, az egyenlő azzal mintha megfőzném egy óra alatt pl?? Tehát a főzés gyors lassú égés, azaz oxidáció?
2019. jan. 25. 23:20
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Főzés=hőközlés egy közvetítő közeg által (mely pont, hogy él zárja az oxigéntől.

A lassú vagy gyors égés oxidáció, melynek során az alapanyag oxigénnel alkotott vegyületei jönnek létre. Az égésnek 4 feltétele van, 1 oxigén, 2 éghető anyag, 3 éghető anyag gyulladási pontját elérő hőmérséklet, 4 előbbi 3 feltétel térben és időben ugyan azon a ponton való jelenléte.

2019. jan. 29. 02:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:

Csak 2 dolgot említek, amik csak a különbségek töredékét jelentik.


-Növényeknél a növényi rostok feltárása

-Húsoknál fehérje kicsapódása, izomszövet felpuhulása, cukrok és fehérjék reakciója.


Ezekhez mind 70 fok fölötti hőmérséklet kell, alatta 100 évig is rohaszthatod, akkor se történik meg!

(Az utolsó folyamathoz 150 fok fölötti hőmérséklet kell)

2019. jan. 29. 07:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
(Egyébként más tekintetben lehetne párhuzamot vonni az izomszövet felpuhulása és a romlás nélküli fehérjebomlás között, de egyrészt ennek az ég világon semmi köze az oxidációhoz, másrészt nem erről szól a kérdés, úgyhogy nem szövegelek fölöslegese.)
2019. jan. 29. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!