Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sertés pörkölt karajból?

Sertés pörkölt karajból?

Figyelt kérdés
Sziasztok,kezdő "háziember"vagyok.Többször (ma is) készítettem már pörköltöt, sertés combból. mindíg jól sikerült. mikor tegnap voltam a hentesnél, nagyon szép csontozott karajt láttam. karajból is lehet pörköltet készíteni?-nem lesz túl száraz? ha igen , van valami mipraktika, hogy ne legyen száraz?

#sertéspörkölt #pötrkölt
2019. febr. 2. 22:32
 1/9 anonim válasza:
44%
Szerintem nagyon finom pörköltöt lehet karajból is csinálni. Ha több hagymát vágsz alá akkor szaftosabb lesz, és ellensúlyozza a karaj szárazságát. És én apró kockákra szoktam vágni a karajt.
2019. febr. 2. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Karajból soha nem készítek pörköltet. Abból annyi egyéb finomságot lehet készíteni. Nem pörköltnek való, szerintem akármit csinálsz vele száraz lesz.
2019. febr. 2. 22:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Karajból inkább Paprikás tejfölös szeletet szoktam főzni, mert így elkészítve finom puha a hús.


Paprikás tejfölös szelet hozzávalók:


1 kg sertéshús, karaj,

2 dkg só,

15 dkg zsír,

1 fej vöröshagyma,

1 evőkanál pirospaprika,

1 merőkanálnyi lecsó

2 dl tejföl,

5 dkg liszt


Paprikás tejfölös szelet készítése :


A hússzeleteket kiveregetjük, megsózzuk, és lisztbe mártva forró zsírban hirtelen kisütjük, és egy tálra rakjuk.


A kisütött hús zsírjában megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, egy kevés forró vízzel fölengedjük, a szeleteket visszarakjuk, és kis lángon, rázogatással, puhára pároljuk.


Amikor félpuha, hozzáadjuk a lecsót, és tovább pároljuk, amíg megpuhul.


Ekkor ráöntjük a tejfölt, átforraljuk és tálaljuk (nyáron friss zöldpaprikát és paradicsomot használunk).

2019. febr. 2. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez a paprikás tejfölös szelet nagyon jó kis recept. Ki fogom próbálni, köszi, hogy teljes munkafolyamatában leírtad.
2019. febr. 2. 23:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
25%
Iszonyú indokolatlan.
2019. febr. 2. 23:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
14%
Lehet, de minek? Ugyanannyi erövel pörköltet is tudnál fözni!
2019. febr. 2. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
49%

Nem lesz jó pörkölt belőle, de meglehet főzni.

Már láttam csirkemellből is pörköltet, azt is olajjal!!!

😱😭😵

Nagyon rossz volt, mint a száraz fadarab.

2019. febr. 3. 08:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Tk. már megválaszolták. Íme egy „kotta” arra vonatkozóan, melyek a sertés bontási részei, s hogy melyik rész mire jó:

[link]

2019. febr. 3. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Quite válasza:
100%

Igen, lehet karajból pörköltet készíteni, és isteni finom!


Én sertéshúsból KIZÁRÓLAG a karajt eszem meg, és ebből készül a pörkölt, a brassói "aprópecsenye" is, és a csikós tokány is, és mind tökéletes.


Aki azt írja, hogy ez száraz, az nem tud főzni! Egyáltalán nem száraz és nem is cuppog-tocsog a trutyiban.


És a csirkemell pörkölt is isteni finom, egyáltalán nem "száraz fadarab", akinek így sikerül, az sem tud főzni.


MELLesleg [:O)] a csirkéből is KIZÁRÓLAG a mell filét eszem meg, és ebből készítem az édes-savanyú mártást is.


És egy kis hab a tortára, a szintén kedvenc bolognai mártás is darált karajból készül, és tuti, nem rágós, nem száraz, pont olyan, hogy simán dobnának érte egy Michelin-csillagot. :)

2022. aug. 8. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!