Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a jó pörkölt titka?

Mi a jó pörkölt titka?

Figyelt kérdés
2018. máj. 27. 04:46
 1/6 anonim ***** válasza:
40%

Személyes véleményem szerint

A sok vöröshagyma és paprika

És a mellé evett tejföl :D

2018. máj. 27. 06:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
65%
A jó szaft, ami a sok hagymától lesz jó. Eredetileg a pörköltbe nem volt való a víz, kizárólag abban a lében főzték, amit a hús kiengedett magából, valamint a paradicsom, zöldpaprika, amit már az elején rá kell tenni a hagymára. Ehhez nagyon lassú tűzön kell főzni, nem fog leégni. Valószínűleg szerepet játszik itt a hús minősége is, mert nem mindegyik képes elegendő levet kiereszteni. Most lepődj meg, egy bogrács partin egyszer egy ismerősöm mustárt is adott hozzá még az elején, a hagyma párolása közben. Azon kívül, hogy az is ad nedvességet, valami mennyei íze lett. A vége felé pedig vörösbort rá, amit el kell főzni. Ha már kóstolásra nem savanykás, kiment az alkohol, akkor jó.
2018. máj. 27. 06:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
79%
Zsírban megfuttatott paprika, vöröshagyma és zsírosabb hús az alap. Marhához vörösbort, csirkéhez zellerzöldet adok.
2018. máj. 27. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
37%

NEM a sok hagymától lesz jó a pörkölt! Attól csak a gyomrod ég majd. Egy kiló húshoz elég egy kis fej hagyma.

Pörköltnek való hús kell hozzá. Karajból, baromfi mellből nem lehet jó pörköltet főzni. A hagymát zsíron és nem olajon kell pirítani. Ha megpirult, félrehúzni, bele a piros paprika, rá a hús és vissza tenni a tűzre. Fehéredésig keverni, sót, borsot rá, ha van paradicsomot és zöldpaprikát hozzá, és lassú tűzön főzni. Ha ellőtte a levét, akkor egy kevés meleg vízzel pótolni.

2018. máj. 27. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Nagy bölcsességnek fog hangzani, de a hozzávalók minősége. Ízes zsír, olyan mélyvörös paprika, hogy befogja a kezed, nem nagyüzemi hús (marhánál ez triplán igaz, förtelem mit képesek eladni a boltok).


Bár vadhoz említik többször, én a marha mellé is rakok némi borókát (persze vörösborral).

2018. máj. 28. 02:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Mi mindenféle ételt olajjal készítünk el.

Zsírt csak zsíros kenyéren esszük.

Édesapám bármilyen pörköltet készít olajjal, bográcsban, mennyei lesz.

Mi is tudjuk, hogy a pörkölt zsírral az igazi, de nekünk olajjal is ízlik.

2018. máj. 28. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!