Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha pörkölthöz készítek tarhony...

Ha pörkölthöz készítek tarhonyát, akkor ugyanúgy olajban meg kell pirítani, mintha tarhonya levest készítenék?

Figyelt kérdés
2019. jún. 17. 18:46
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
95%
Bezony.
2019. jún. 17. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 anonim ***** válasza:
23%
Ha a pörköltet olajjal csináltad, akkor igen. Annak már úgyis mindegy!
2019. jún. 17. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 A kérdező kommentje:

Na de miért kell a tarhonyát megpirítani ?


A tarhonya ugyanolyan alapanyagból van, mint az összes többi tészta, azokat meg nem pirítjuk meg, csak simán megfőzzük.

2019. jún. 17. 19:33
 4/23 anonim ***** válasza:
90%
mert a pirítás ízt és színt ad neki
2019. jún. 17. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 A nagy Levin ***** válasza:
89%
Ízlés szerint zsírral vagy olajjal lepirítod, amíg aranybarna nem lesz, majd kétszeres mennyiségű forró, de legalább meleg vízzel (tehát mondjuk fél kiló tarhonyát egy liter vízzel) felforralod, ha felforrt akkor leveszed takarékra és fedő alatt addig főzöd, mig a víz lefő róla. Közben egysze-kétszer fel kell keverni. Ha lezártad, utána kb. fél óráig hagyd a fedő alatt majd keverd fel. Kész. Megsózni ne felejtsd el.
2019. jún. 17. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/23 anonim ***** válasza:
26%
Olaj a pörkölthöz??? Ez komoly?
2019. jún. 17. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van abban, hogy a tarhonya is egyféle tészta, simán ki is főzheted vízben, de sokkal-sokkal finomabb, ha előtte megpirítod és úgy főzöd kétszeres mennyiségű vízben kis lángon, fedő alatt, néha megkevergetve. Próbáld ki mindkettőt pörkölthöz, és meglátod a különbséget, ha kételkedsz. Előre mondom: ég és föld a különbség ízben. Az előre pirított köszönőviszonyban sincs a simán kifőzöttel.

A lényeg, ha finom tarhonyát akarsz a pörkölthöz, akkor pirítsd meg.

2019. jún. 17. 22:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 A kérdező kommentje:

Akkor ezt a vonalat követve bármilyen más tésztát főzök pörkölthöz, azt is érdemes megpirítani.

Kétségtelen, hogy tarhonyalevesben jól kijön a pirításból eredő íz.

2019. jún. 17. 22:24
 9/23 anonim ***** válasza:
97%
#8 dehogy! hogy nézne ki pl a spagetti vagy a penne pirítva? :D csak tarhonyát és lebbencs tésztát pirítunk!
2019. jún. 17. 22:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 A kérdező kommentje:

#9


"hápersze" mert ezt szoktad meg.

Nálunk a húsleves csak cérnametélttel készülhetett, mígnem megtörtem a jeget és rizzsel, orsótésztával, meg minden mással ettem ami eszembe jutott.

A káposztás tészta csak kocka tésztával "volt ehető"

Berögzödőtt lökött szokások.

:)

2019. jún. 18. 01:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!