Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Pontyhúsból lehetne valahogyan...

Pontyhúsból lehetne valahogyan halrudat készíteni?

Figyelt kérdés

2019. jún. 28. 06:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván lehetne.
2019. jún. 28. 07:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
78%
Persze. Daráld le húsdarálón és keress rá a "halfasírt"-ra. Nem egészen ugyanaz, hanem jobb!
2019. jún. 28. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
11%

2-es, a ponty baromi szálkás, gonolod, hogy a darálással a szálkák is "eltűnnek"? Nem tudom, csak kérdezem...

Mert ha nem, akkor baromi veszélyes "mutatvány".

2019. jún. 28. 08:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
90%

Mint minden halat, a pontyot is lehet filézni, persze ha ért hozzá az ember. A szálkák nem csak olyan véletlenszerűen helyezkednek el benne. De nem értem mi a fenének halrúddá pacsmagolni a drága és értékes halhúst amire egyébként számtalan recept létezik. Filézni nem egyszerű művelet annak aki még sosem csinálta. Halrudak azért vannak az áruház polcain, mert valamire el kell használni az olyan nyesedékeket a feldolgozóknak, ami másra nem való.

Ha halrudat akarsz enni, hidd el jobban megéri megvenni a készet, mert ha nem szakszerűen állsz neki, alig fog maradni a haladból valami. Én egyszer lepényhalat próbáltam filézni, mert a filé nagyon drága, és spórolni akartam. Nem mondom, hogy nagyon elbxtam, de fele annyi szálkamentes húst sikerült nyernem belőle, mintha szakember csinálta volna. Vegyél minőségi halrudat, a pontyból meg csinálj halászlét, rácpontyot, képosztás pontyot, grillezd meg, rántsd ki stb.

2019. jún. 28. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
84%
Utolsó! Ezzel a káposztás ponttyal nagyon felkeltetted az érdeklődésemet. Esetleg tudsz kuldeni egy jó receptet?
2019. jún. 28. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
28%
#5: Esetleg rá is guglizhatnál.
2019. jún. 28. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Hát én biztos nem pazarolnám el halrúdra a friss pontyot. De ha olyan sok van, akkor a szeletelt pontynak a "lába részén" csak a nagy vastag csontos szálkák vannak, abban nincs apró szálka. Azt kihúzod, abból a részéből tudsz halrudat rántani. Kicsit vékonyabb, de legalább egyben marad. Nem pacsmagolnám szét a húsát a helyedben. Vagy a gyerek nem akar mást enni? Vagy mi okból kérdezed?
2019. jún. 28. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Csak tudni szerettem volna, hogy lehet-e csinálni belőle. Allergiás vagyok a rákfélékre, és fogtam már ki halrudat rákkal, ezért is kérdeztem. Homemadi is the best. :)
2019. jún. 30. 06:09
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

#5. Bocsi, nem léptem e két napig. Linkelem a receptet amit én kipróbáltam, és valami mennyei:


[link]


Én úgy találtam rá, hogy alternatívákat kerestem a túl megszokott rántott ponty és a halászlé helyett. Nagyon egyszerűen és gyorsan el lehet készíteni, meglepően jó az ízharmónia a magyarosan elkészített káposztával, és a vajban lesütött hallal. Viszont szerintem a recept kicsit sok sütési időt ír, a hal nagyon gyorsan megsül tepsiben, erre figyelj és ellenőrizgesd. Én tejföl nélkül is ettem, úgy is finom, tehát nem szükséges rá. Elég utólag rátenni és eldönteni hogy ízlik jobban.

2019. jún. 30. 09:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Kérdező: Akkor viszont érdemesebb valami olcsóbb halfiléből kipróbálni. A legtöbbje úgy fel van telítve vízzel, hogy alig lehet rendesen kisütni, még akkor is szétázik, ha már előtte alaposan lecsepegtetted. Ezek a fajta filék pont jók kísérletezésre, meg szétpacsmagolni, mert amúgy is pacsmag lesz belőle sütés után. :-D Azért itt is érdemes elolvasni a csomagolást, hogy nyomokban tartalmazhat-e rákfélét.
2019. jún. 30. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!