Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Pontyhúsból lehetne valahogyan...

Pontyhúsból lehetne valahogyan halrudat készíteni?

Figyelt kérdés

2019. jún. 28. 06:50
1 2
 11/11 Meton ***** válasza:
100%

A halrudakat tengeri halból csinálják, mert abban nincs szálka. A pontyban elég sok van. Amellett zsíros is, szerintem inkább csak halászlébe való. 10-15 centis keszegeket sütöttünk ki paprikás lisztben, bunda nélkül. A húsuk nagyon vékony, ha kisül, kicsit a csipszre hasonlít. Simán lehet rágcsálni, a szálkák puhák, vagy törékenyek, nem veszélyesek. Amúgy az eceteshalban is elgyengülnek a szálkák, csak ne pontyból csináld.

Szálkamentes édesvízi hal mondjuk a kecsege. Ennek gerince sincs és más csontja se, tehát filézni se kell. A húsa sárga, nem igazán halszerű, de finom és nyugodtan lehet enni, egy deka szálka nincs benne.

2019. júl. 5. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!