Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Régen tényleg főztek abból...

Régen tényleg főztek abból amit a dög kútból szedtek ki vagy ez városi legenda? Milyen fajta ételeket főztek belőlük?

Figyelt kérdés
2019. aug. 24. 19:55
 1/9 anonim ***** válasza:
82%
Semmi múltidő. Most is van ilyen.
2019. aug. 24. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
53%

Na aki ilyen ugyesen lepontozott az olvasson kicsit utana. Talan tellik tole ennyire.


Index cikk, 2019 aprilis 25.

„szokás itt már ki tudja, mióta, hogy amint a dögkútra kerül egy tetem, máris ott vannak családok, esnek neki, viszik el, amit csak tudnak belőle. Csak amíg nincs belőle ilyen botrány, mindenki behunyja a szemét.”

2019. aug. 24. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
82%
Általában hosszú órákig főzik az ilyen húst, hogy kiöljenek belőle mindent, ami fertőzhet. Ettől függetlenül biztosan voltak akik megbetegedtek tőle. Hát undorító azt biztos, de a szükség nagy úr.
2019. aug. 24. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
58%

Igen főztek, sütöttek, ma is.

Amint a kútban került, rögtön húzták ki, persze talán nem volt mindegy nekik miért is került oda.

Lényeg: Alapos sütés, szinte megégésig vagy hosszú ideig főzés.

Lásd: cigánysült...

Hogy miért így, az sejthető, ugye?

2019. aug. 24. 20:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
85%

Voltak, vannak szegény emberek, többnyire cigányok, akik csak onnan jutottak húshoz. Sajnos láttam ilyet én is. Egy nagyobb sertéstelepről elég gyakran vitték ki az elhullott állatokat, és már többen várták.

De mondok még érdekesebbet. Egyszer fialás után elpusztult egy 2 mázsás anyakocánk, épp ott volt az állatorvos, és fel akarta hívni egy piaci pecsenyés ismerősét, hogy vigye el. Természetesen nem engedtük, de azóta nem is eszem sült kolbászt ilyen kajáldákban.

2019. aug. 24. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
70%
Sajnos tényleg van ilyen mai napig. Régen papám mesélte hogy elástak egy döglött disznót és pár napra rá kérdezte a szomszéd cigányasszony hogy hova temették. Kiásták, megfőzték. A fia akit ezzel etetett a mai napig él és virul. Igen a szukseg nagy ur...de így belegondolva hogy napokig el volt temetve belestől, az hogy felfujodhatott, befülledhetett..fujj
2019. aug. 25. 03:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
78%
Igen a nagyszuleim gyerekkent ettek ilyet. Elsonek elofoztek utana lattak neki elkesziteni porkoltot altalaba
2019. aug. 25. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
57%
És most a tényeket miért kell lepontozni?? Mondjuk a ti szegénységi bizonyitványotok ez a hozzáállás
2019. aug. 25. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
56%

Amúgy is azt eszed, csak nem tudod.

A májkrém, meg a párizsi, pont erre van kitalálva.

Ledarálva minden belemegy, hőkezelés, egy kis ízesítő, és már mehet is a boltba.

"de így belegondolva hogy napokig el volt temetve ..."

Amikor a tv-ben a NEBIH-es videóban évek óta lejárt, 10x átcimkézett cuccok kerülnek elő az éttermek hátsó raktárából? Ahhoz képest friss. :)

2021. márc. 8. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!