Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Milyen állatokat ettek a...

Milyen állatokat ettek a kínaiak az elmúlt évezredekben, ami számunkra furcsa lenne ? Manapság mi változott náluk ?

Figyelt kérdés
2020. nov. 1. 02:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
80%
* utolsó előtti
2020. nov. 1. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 anonim ***** válasza:
74%
És nem értem miért csak a kínaiak szokás állandóan kiemelni. Vietnámban, Koreában, Japánban, Usa-ban, Finnországban és még sorolhatnám tovább, nem egy számunkra bizarr étel van.
2020. nov. 1. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/15 anonim ***** válasza:
76%
Mindent ami mozog.
2020. nov. 1. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
76%
Neha meg a mergezovel is megprobalkoznak egyesek :)
2020. nov. 1. 11:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:
59%
Kína a történelem nagyobbik részében a világ leggazdagabb birodalma volt, ennek megfelelően folyamatosan hozzáfértek nagyjából bármilyen alapanyaghoz. Eleve nincs olyan, hogy kínai gasztronómia, szecsuán és hszincsiang konyhái között nagyobb a különbség, mint Olaszország és Dánia között. Régiótól erősen függ, de rengeteg alapanyaggal dolgoznak a kínai szakácsok, nem csak proteinekre kell gondolni, zöldségek és gyümölcsök százait használják. Csöcsiangban nagyjából a világ összes halából főznek, híres a helyi homár, beljebb haladva lesz az asztalon fácán, teknős, szarvas, csiga, kecske, Tibetben jak, Hszincsiangban ló, de még ezek mellett is végtelenül változatos. Egy ország közelíti nem túl távolról, India, de az európai konyhák ilyen tekintetben mind elbújhatnak. Magyarországon rengeteg háztartásban a protein egyszer, karácsonykor lépi túl a csirke (pulyka)-sertés-marha háromszöget, amikor van egy pontyhalászlé. A legtöbb családnál már nem készül semmi belsőségből, pedig abban pont remek a magyar konyha, remek receptjeink vannak veséből, brízből, pacalból, neadjisten malactartóból, csak már senki nem főzi meg őket. Kínában meg igen. Ezért a fujjogás. Pedig egy jó kis pirított disznófül vagy olajban sült sertésbél remek fogás, nem is beszélve a hideg előételként fogyasztható kacsanyelvről csak szükséges, hogy az ember kilépjen a csirkemelles komfortzónából.
2020. nov. 1. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!