Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » A zöld pesto recept azt írja,...

A zöld pesto recept azt írja, hogy kell abba fokhagyma. Sajnos én egyáltalán nem bírom a fokhagymát (betegség miatt). Muszáj bele fokhagyma? Amiket olvastam recepteket, abban rengeteg fokhagyma volt. És még lent folytatódik.

Figyelt kérdés
Ti mivel készítitek? Fenyőmaggal vagy más maggal? A magvat mindig meg kell hozzá pirítani?

2023. nov. 2. 14:32
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Semmi sem muszáj.
2023. nov. 2. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem bírod, nem teszel bele, és kész. Én nem szoktam ilyet csinálni, de azt hiszem, fenyőmag kell bele.
2023. nov. 2. 14:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A pirítás jobban kihozza az ízét.
2023. nov. 2. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A pesztoban hivatalosan bazsalikom olivaolaj fokhagyma fenyomag es parmezan van.

Innentol te eldontheted hogy pesztot csinalsz vagy fuszeres szoszt.

Csinalhatod fokhsgyma nelkul, csibalhatod fenyomag helyett mas olajos maggal, csinalhatod nem csak bazsalikombol hanem masbol. De az mar nem azneredeti peszto lesz hanem egy masfajta szosz

2023. nov. 2. 15:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Mas dolog, mikor egy alapanyagot nem lehet csak ugy kihagyni, pl a szerkezetehez kell egy sutemenynek. De itt meg helyettesiteni sem muszaj, csak kihagyni. Amugy sosem ettem meg igazi pestot, ami fokhagyma izu lett volna.
2023. nov. 2. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! Hasznos, amiket írtatok.


Amilyen pestókat eddig ettem, az főként bolti volt és egyáltalán nem nyerte el a tetszésemet, viszont abszolút nem volt egyik sem fokhagyma ízű. Ezért nem értettem a dolgot és csodálkoztam, hogy olyan sok fokhagyma kell bele elvileg.


De szerintem a boltban kaphatóknál klasszisokkal jobb lenne az otthon készített.


Napraforgómag krémet már sokszor készítettem, az bejön - tudom, hogy az nem pesto, csak magkrém.


Az friss bazsalikom levelekből készült zöld pesto viszont szerintem nagyon jó lehet. Eddig azért nem készítettem, mert sajnálom a bazsalikom növényt felaprítani... 😊

2023. nov. 2. 16:13
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szereted ne rakj bele semmi törvény nem írja elő.
2023. nov. 2. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
🙂 (Szeretem az ízét, csak nem bírja az emésztőrendszerem.)
2023. nov. 2. 17:15
 9/10 anonim ***** válasza:
Semmit se muszáj, csak akkor már nem lesz ugyan az meg "eredeti"
2023. nov. 6. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!


Nyilván én akkor "eredeti" zöld pestot nem ehetek, mivel eleve nem tudom megenni a fokhagymát.


De csináltunk azóta "zöld szószt", úgy, ahogy nekem megfelelő és egyrészt nagyon jó lett, másrészt sokkal jobb minőségű és finomabb is, mint amiket néha az üzletekben vettünk.


Nem fogunk sűrűn készíteni ilyet a nagy olajtartalma miatt, de legalább kipróbáltuk.


A bolti kajákat nem bírom és nem is szeretem.


Aki még nem készítette el otthon, mindenkinek ajánlom. 🫒 🙂

2023. nov. 6. 21:31

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!