Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Francia süti? (kérdésed túl...

Francia süti? (kérdésed túl rövid)

Figyelt kérdés

A suliban francia délután lesz és megkértek minket hogy süssünk sütit. Tudnátok írni tipikus francia süti recepteket amik nem kerülnek sokba és nem nehéz őket megcsinálni?

Köszönöm 16/l


2011. márc. 2. 13:09
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

[link]



"A legjobb fogások mindig olyanok, hogy iszonyú nehéznek tűnik az elkészítésük, ám valójában nem állnak két-három lépésnél többől.


Ilyen a créme brulée is, azaz a kemény karamellréteg alá rejtett selymes vaníliakrém. Végtelenül elegánsan ücsörög a kis szufléformáiban, s csak arra vár, hogy valaki feltörje. Aki látta az Amélie csodálatos élete című filmet, tudja miről van szó :)



Íme a recept:



Hozzávalók:

2 rúd vanília

5 dl tejszín

4 tojás

4 dkg porcukor

4 dkg cukor


A vaníliát felvágjuk, a belsejét kikaparjuk és hozzáadjuk a tejszínhez. A tejszínt felforraljuk. A tojásokat a porcukorral habosra keverjük és lassanként hozzáöntjük forró tejszínt. A sütőt 200 °C-re előmelegítjük, a masszát 4 tűzálló formába tesszük, s az egészet vízfürdőbe állítva másfél órán át gőzöljük. A formákat kivesszük és megszórjuk a cukorral, majd - grill sütőben - öt perc alatt rápirítjuk a cukrot.

A másnapi tálalásig hűtőbe tesszük."

2011. márc. 2. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
66%

[link]


ez jónak néz ki, lényegében habcsók, azt meg egyszerű gyártani :)

2011. márc. 2. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Crepes Suzette

* 8 palacsinta, a tészájába 1 narancs reszelt héját keverve

* 2 narancs leve

* 1 citrom leve és reszelt héja

* 3 evőkanál narancslikőr (Grand Marnier)

* 10 dkg cukor

* 10 dkg vaj


Elkészítés:


Az alaprecept szerint elkészítjük a palacsintatésztát, és 8 palacsintát sütünk. Nem baj, ha egy kicsit vastagabb! A mártáshoz a narancslevet összekeverjük a citrom levével és héjával, valamint a likőrrel. Egy serpenyőben a cukrot 1 evőkanál likőrös keverékben felolvasztjuk és aranybarnára karamellizáljuk. A vajat kockára vágva hozzáadjuk, és addig keverjük, míg teljesen elolvad. Beleöntjük a likőrös keveréket, és addig melegítjük, míg a karamell teljesen megolvad. A palacsintákat négybehajtjuk és beletesszük a karamelles lébe. Belenyomkodjuk és 1 percig melegítjük, amíg a mártás forrni kezd. Tányérra rakjuk, azonnal tálaljuk.

2011. márc. 2. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

macaront nagyon nehéz csinálni, szerintem inkább ne azzal kezd a próbálkozást!


[link]

[link]

2011. márc. 2. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

TARTE TATIN - FRANCIA ALMATORTA

25 dkg liszt

1 ek cukor

1 csipet só

15 dkg margarin

1 tojássárga ezeket összegyúrjuk gombóccá, hűtőbe tesszük.

Olyan legyen, mint a gyurma

megpirítunk 10 evőkanál cukrot egy sütő álló 3l-es fazékban. Világosbarna legyen, fakanállal keverjük. Vigyázz, amikor elzárod a gázt, még tovább pirul. Nagyon forró, csúnya égési sebeket tud okozni.

Leveszzük a lábast( ügyesen, vastag fogókesztyűvel, előre elkészített hőálló stabil helyre:pl a kőpadlóra.

Alján hagyjuk az égetett cukrot.

5 almát cikkekre vágunk, kirakjuk vele a lábas (karamellel bevont) alját.

rámorzsolunk egy-két diónyi vajat. Ide-oda.meghintjük kevés cukorral, ha savanyú az alma. Beborítjuk a kerek lappá nyújtott tésztával. Az egészet a sütőbe tesszóük. Forró sütőbe. Erős lángon illatozásig sütjük.

A sütőből kivéve a forma tetejére egy ráillő tálat, tányért borítunk, és egy hirtalen mozdulattal megfordítjuk, hogy az alja felülre a teteje alulra kerüljön.

A cukor sülés közben megolvad, és az alma levével keveredve bevonja a szeleteket. Ronda és nagyon finom.

Csak az égési sérülést kell megúszni, ezért itt a legfontosabb: Nagyon vastag fogókesztyűk, vagy jó vastag, nem műszálas, nem nedves konyharuhák, és a lábasnál szélesebb tányér!!



[link]

2011. márc. 2. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2011. márc. 2. 20:56

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!