Tudjak mi ez?

Figyelt kérdés
valaki tudja mi az a lapítus ?
2011. dec. 30. 00:38
 1/7 anonim válasza:
szalonnás lepény.
2011. dec. 30. 00:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
mohikany es tudsz receptet ra ?
2011. dec. 30. 00:40
 3/7 anonim válasza:
80%
Sós lepény
2011. dec. 30. 00:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim válasza:
60%
beleteszed lavorba es meg gyurod
2011. dec. 30. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
56%
Szohi messzi szerdehelyi vagy?
2011. dec. 30. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A lapitus egyszerű parasztétel. A kalácstésztát kb. ujjnyi vastagra kell nyújtani, zsírral megkenni, sózni, borsozni, s a két szélét úgy felhajtani, hogy középen összeérjen. Tehát a tészta így duplán van, s középen a sós-borsos réteg. (A legjobb ehhez a kacsazsír, de az nincs mostanában, de libazsírt lehet venni a boltban) A kis fonott kalácsok kétágú „fonással” készülnek. Ez inkább sodrás, olyan, mint sok fonal sodrása. A lapitus, a keszőcés lepény, a szalonnáslepény a Pozsony megyei Takosnyfalván élt nagyanyám hagyatéka. A kisfonott, a kalácsmadár, a nagykalács ugyanabból a tésztából a zentai származású mamámtól tanult tudomány.
2011. dec. 30. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
2013. febr. 24. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!