Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogy kell készíteni a Rament-t?

Hogy kell készíteni a Rament-t?

Figyelt kérdés
Ez egy japán étel, egy tésztaleves, csak ezt nem dashiban főzik, hanem egy hosszasan főzött csontlében, a google kiadja mi kell bele, stb. de azt viszont nem találom sehol sem hogy hogyan kell pontosan csinálni. Szeretném tradicionálisan elkészíteni(máramennyire ez itt lehetséges) nem pedig magyarosított hozzávalókkal.
2008. máj. 25. 16:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ezt Cartneckertől idézem, tehát NEM én írtam:


Ez kínai tojásos tészta, minden kínai boltban kapható, hullámos és téglalap alakúra van szárítva. Ezt nem dashi alapú lében eszik, hanem egy hosszasan főzött csontlében, de megfelel az erőleves kocka is, kis gyömbérrel ízesítve.


Ebbe a lébe tesszük a megfőtt tésztát és az előbb az udonnál* felsorolt dolgokból rakunk rá egy keveset. Szerintem annál jobb, minél több feltét van rajta, de Japánban az arány 1 liter tésztához kb. 0,5dl egyéb.


Másik rendkívül népszerű variáció a miso rámen, amikor a lébe misót is keverünk és kicsit sűrűbbre csináljuk.


Nagyon finomak és laktatóak.


*udonnál:


1 adag udon, 1 l dashi, 3 ek szójaszósz, 2 ek cukor, 1 tk só, 1 csirkemell filé felkockázva, 4 újhagyma, 3 felvert tojás, shichimi togarashi

2008. máj. 25. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
nos igen, ezeket én is olvastam, de sajnos nem tudom hogy kell elkészíteni. csontlé az odáig ok, de hogy pontosan mi micsoda, és miből mikor és hogyan azt nem tudom.
2008. máj. 26. 19:22
 3/7 A kérdező kommentje:
mármint hogy mi az udon, a dashi, és a shichimi togarashi pontosan
2008. máj. 26. 19:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az udon egy tésztaféle. Ha budapesti vagy, akkor nézz körbe a városban, sok helyen lehet kapni japán ételeket, receptkönyveket, hozzávalókat. Netről is megtudod ezeket rendelni, ajánlom a WWW.SZAKU.HU -t! Itt leírják, hogy mi-micsoda, receptkönyvet is tudsz rendelni, és hozzávalókat is.
2008. máj. 27. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A shichimi togarashi egy het osszetevobol allo fuszerkeverek. Az alapja mindig a togarashi, ami csipos japan csilipaprika. Ezen kivul valtozoak a hozzavalok, de tobbnyire makot, szezammagot, mustarmagot, sanshot shisot vagy noripelyhet tartalmaz.

A sansho a japan korisfa orolt magja, olyan, mint a bors.

A shinso mas neven fekete csalan egy, a bazsalikomehoz hasonlo izu noveny.

A nori piritott alga, a noripehely ugyanez, csak inkabb koretkent hasznaljak.

A dashibol tobbfele letezik, van dashi I, II, konbu dashi es instant is meg lehet vasarolni. A dashi I es II nek konbu es katsuobushi az alapja, a konbu dashinak csak konbu.

A konbu szaritott alga, a katsuobushi pedig a bonitonak[halfajta] szaritott, fustolt husa.

Ha kell valamelyik dashi receptje, akkor leirom.

2008. júl. 3. 03:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
100%
:D Naruto(ANIME)abban is a fohos rament eszik,tolle megtudhatod,hogz az milyen etel :D
2010. máj. 13. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
[link] és [link] van több is, van ami jobban, van ami kevésbé autentikus
2019. nov. 25. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!