Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Készít valaki normális,...

Készít valaki normális, színhúsos hurkát?

Figyelt kérdés

Olyat, amibe nincs beledarálva porc, bőr, fül, csont stb stb.

Csak kimondottam színhús van benne?? Őszintén szólva, a begyem tele van a "világbajnok" falusi, házi hurkákkal.


Mindenki azt mondja, ez az igazi, ezt egyed, ha nem tetszik meg egyél mást! Könyörgöm, egyék a kutyák a csontot meg a porcokat, meg a rágós, ehetetlen bőrdarabokat! Lépjünk már túl ezen a régi hülye, buta sztereotípián!


Létezik rendes, normális embernek való hurka?? Készít ilyet valaki?? Vagy csak nekem vannak "ekkora" igényeim??



2013. jan. 6. 01:05
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem neked nincs fogalmad arról, hogy mi a hurka, így igen, neked vannak "ekkora" igényeid. Hurka = vér/rizs+szalonna+belső szervek+fűszerek. A hús a kolbászba megy.
2013. jan. 6. 01:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
88%
Hát öcsém, te a párizsit egyed akkor... abba CSAK hús van. :D
2013. jan. 6. 01:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
89%
Létezik olyasmi, amit keresel, csak azt nem hurkának hívják. A hurkát belsőségekből, rizsből, szalonnából, vérből készítik. Próbáld csak meg a színhúst bélbe tölteni - finom lesz az, ha sikerül rizs, szalonna és belsőségek nélkül megoldani, csak épp ne nevezd hurkának, mert az nem az. :-) Fűszeres darált hús lesz, bélbe töltve. :-))
2013. jan. 6. 01:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
62%
Különben mi gerslit teszünk bele rízs helyett, nekem idegen a rízs.
2013. jan. 6. 01:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
94%

A hurka az így normális.

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy nem szereted a hurkát. :)


Egyébként vagy így, vagy jobban pépesítve az összes vörös árúban, kenőmájasban, minden ilyesmiben ugyanúgy ott van.

Vagy az, vagy műanyag. Lehet választani :)


Amiben nincs ilyen, azok a minőségi gépsonkák, meg az igényesebb füstölt kolbászok.


Tehát amúgy is eszed ezeket, csak másban nem zavar.

Szóval csak a hurkát nem szereted.


De amúgy az igaz, hogy tudni kell megcsinálni, mert a jó hurkában nincsenek kemény, ehetetlen részek.

2013. jan. 6. 06:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 doboszoli ***** válasza:
100%

Ha ilyen "hurkát" szeretnél, az bizony magadnak kell elkészítened.

A hurka, a disznósajt lényege éppen a másra nem, vagy kevésbé hasznosítható húsrészek, belsőség, fej, stb. feldolgozása.

Persze nem szabad átesni a ló túlsó oldalára.

Lehetőség szerint kerülni kell, hogy a csont, porc belekerüljön,(többnyire fennakad a daráláskor, de előfordulhat.

Bőr csak minimális kerüljön bele,(ami a húsokon van), ellenkező esetben a sütőben a hurka kézigránátként viselkedik. A sajtba kötelező némi bőrke ahhoz, hogy szépen szeletelhető legyen. Term. nem "rágós, ehetetlen" formában, hanem megpörzsölve, szépen lemosva, zsírtalanítva. A fül(hasonlóan előkezelve) a sajt "kötelező" alkatrésze.

Sokak megelégedésére készítek hurkát évtizedek óta, ezeket tartalmazza:

-rizs(gersli)

-fejhús

-belsőségek(máj, tüdő, szív)

-véres húsok

-dagadó

-tokaszalonna(a zsíradék miatt)

-fűszerek(majoránna, só, paprika, bors, szegfűbors)

Tehát, ha szín húsból szeretnéd, darálóra, töltőre fel!

2013. jan. 6. 06:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
89%

Doboszoli !

Te mennyi rizst teszel egy kiló húshoz?

Nagyanyámék svábok voltak. A rizses hurkába l kiló húshoz csak 20-25 dkg rizst tettek. Ezt a hurkát fel is füstölték, és elállt a tél végéig.

Az Alföld déli részén lakom. Itt legalább a fele rizs, néhol még több is, mint a hús. Hiába van jól fűszerezve, nekem ez nem jó hurka.

De készítettek húsos hurkát is, rizs nélkül. A hozzávalókra nem emlékszem, csak arra, hogy a hús kockára volt vágva benne. Nem ismered véletlenül a receptjét?

2013. jan. 6. 07:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 doboszoli ***** válasza:
93%

Igen a gyerekkori ízek, élmények meghatározók ebben is.

Nálunk a Mátra déli lábánál a "mindent bele" hurka dívik, tehát nincs külön tüdős, húsos, májas, hanem ezek egyvelege.

A rizs hús arány feles.(term. főtt rizzsel számolva)

Ettem már kenőmájas szerű sváb hurkát, nem volt rossz, de a megszokás nagy úr..

Amit kérdezel feltehetően a szelőmájas, talán kétszer csináltam saját részre régen. Szép is, jó is, de elég macerás a készítése, így lemaradt a repertoárból.

Keress rá a neten, rengeteget találsz,saját tapasztalat híján nem akarlak félrevezetni.

2013. jan. 6. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 anonim ***** válasza:
93%
A mi vidékünkön (Szatmár)külön véres és külön májas. A vér is megfőzve, darálva. A hurkába való kövérek is jól megfőzve, darálva, azon megpárolva a hagyma. Ahol most élek kockára vágott zsemlét tesznek a hurkába és általában nem sül meg a saját zsírján. Gondoltam egy nagyot decemberben. Elővettem az edényeket, hurkatöltőt, miegymást. Előtte beszereztem a hozzávalókat. Saját jószág híján üzletből. Elkészítettem legjobb tudásom szerint. Jön haza a családom, tálalom. Nézem ahogy esznek. Kitalálják-e? Harmadik falat után a férjem: Ezt a hurkát te csináltad! Bizony. Az ízemlékek is raktározódnak valahol.
2013. jan. 6. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
92%
Valóban a dél-alföldön is a rizs-hús-arány: fele-fele. Természetesen ez nemcsak az itt élő emberek ízlése miatt készült így, és hagyományozódott az utókorra, hanem kiadósabb is lett, ugyanannyi hurkával több ember jólakott.
2013. jan. 6. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!