Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Készít valaki normális,...

Készít valaki normális, színhúsos hurkát?

Figyelt kérdés

Olyat, amibe nincs beledarálva porc, bőr, fül, csont stb stb.

Csak kimondottam színhús van benne?? Őszintén szólva, a begyem tele van a "világbajnok" falusi, házi hurkákkal.


Mindenki azt mondja, ez az igazi, ezt egyed, ha nem tetszik meg egyél mást! Könyörgöm, egyék a kutyák a csontot meg a porcokat, meg a rágós, ehetetlen bőrdarabokat! Lépjünk már túl ezen a régi hülye, buta sztereotípián!


Létezik rendes, normális embernek való hurka?? Készít ilyet valaki?? Vagy csak nekem vannak "ekkora" igényeim??



2013. jan. 6. 01:05
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%

Kedves Kérdező!

Hurkát ne a boltba és ne a hentesnél végy, mert annak sajnos nem sok köze van a falusi, házi hurkákhoz.

Persze, hogy azokban ott recseg minden második falatban a porcos füle, farka és ki tudja még milyen része.


Ahogy Doboszoli is írta, a porcos rész (füle stb.) no meg a bőrdarabkák a disznósajtba mennek a falusi házaknál és nem a hurkába. Menj ki falura, a Pista-bácsitól vegyél hurkát-kolbászt, az az igazi falusi házi hurka, rendes, normális ember azt eszi, vagy legalábbis azt nevezi az igazinak.

2013. jan. 6. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 A kérdező kommentje:

Falusi vagyok! Voltam pár disznóvágáson! Bolti hurkát nem is vennék soha, egye aki csinálta!


Nekem nincs bajom a fejhússal,szalonnával meg a belsőségekkel, jöhet minden, csak a porcok meg a csont és bőrdarabok ne! (Gondolom sokszor marad a húson ilyen, ledarálják azt jól van, mert úgyis elfogy majd. Pedig csak le kellene vágni, meg átnézni a húsokat.)


Sajnos erre sok helyen nem figyelnek a házi hurkakészítők semmi, mert ugye az a lényeg, hogy minden elfogyjon, ne maradjon semmi az asztalon. Meg általában aki a hurkát készíti, az dönti el, mi menjen bele, na meg a házigazda. (aki sajnos nem én voltam)


Sajnos én is ezt az egy lehetőséget látom, hogy magamnak csinálni a hurkát! Mert amúgy imádom az ízét, csak a 2. harapásnál, mikor érzem, hogy porcra harapok, vagy bőrre, elmegy tőle a kedvem!


Én megeszem a hagymás vért is, meg a velőt meg mindent, szal nem mondanám hogy nagyon finnyás vagyok, inkább csak igényes, mert nem eszek meg minden szart.


Párizsit meg életemben nem ettem, és nem is akarok! Az nem embernek való étel! A kutyámnak se adnám oda! :)

2013. jan. 6. 11:00
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Először arra gondoltam, amire a többiek, de most már látom, miről van szó... Kb. én is ugyanígy állok hozzá :D


Anyukámék mindig készítettek sajtot is.. ami nem hús, és nem a sajtba ment, abból lett a hurka... minden porc megf ilyen izébizé beledarálva... parasztcsaj létemre én is utáltam, hogy időnként roppan a fogam alatt...


Utána a szüleim megöregedtek, de volt még pár disznóvágás... nagyrészt fiatalok tevékenykedtünk, a szülők dirigáltak... mi meg stikában kivágtunk mindent, ami szerintünk nem belevaló. Persze, kell bele minden, ami belevaló... de csont és porc tényleg nem... na meg bőr se ész nélkül... és az is jól ledarálva.


Azóta szeretem a hurkát...


A lényeg: piacon vegyél mindig kisebb mennyiséget. Ha valahol beválik, amit kapsz, mindig ugyanoda menj vissza!

Ha ilyet nem találsz, akkor csináld magad! Nem nagy ördöngösség. Ha nincs mivel bélbe töltsd, vegyél hártyát, és töltsd abba. Hozzávalókat: fej, máj, lép, tüdő, némi hús (véres is tökéletes), háj... megabálod, összevágod, kidobálod, ami porc, csont benne van. A többit ledarálod, fűszerezed: só, bors, paprika, majoranna, esetleg dinsztelt hagyma. Főtt rizs... max amennyi a hús, de inkább kevesebb... töltöd, és lehet sütni. Ha nem sütöd azonnal, akkor kb 10-15 percig abálod (csak ha bélbe töltötted), és mehet szikkadni.

2013. jan. 6. 12:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!


Akkor úgy fest, saját magamnak fogom elkészíteni! Talán jobb is így, mindent a saját ízlésemnek megfelelően tudok majd csinálni!

2013. jan. 6. 19:57
 15/18 Csengii válasza:
66%
Ne haragudj de te nagyon hülye vagy. Nem úgy néz ki hogy falusi vagy. Szín húsból hogy csinálsz? Hát ezen én jót röhögtem...Neked fogalmad sincs hogy mi az a hurka
2013. jan. 8. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 mustafa33 ***** válasza:

Úgy kell ahogy Doboszoli írja (mint mindig☺), minálunk a palócföld keleti szélén a megfőzött vért is beledaráljuk (amit nem sütöttek meg reggelire hagymászsíron).

Kérdező, már látom mi a hiba amit kifogásolsz. Ott veszed, ahol eladásra csinálják nem megevésre. Meg aztán az sem használ a minőségnek, hogy legtöbb helyen sietnek, minél hamarább készen kell lenni, délben már a kocsmában kell dicsekedni, hogy milyen ügyesek. Hát ez a baj. Nincs idő megadni a módját.

Egyébbként én már csináltam hurkát három összetevőből (nem volt valódi hozzávaló) rizs, máj, bőrös húsos oldalas meg persze hagyma, só, bors, majoranna, bél. Nem volt rossz.

2013. jan. 9. 02:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 mustafa33 ***** válasza:
Egyébbként a fentebb leírt háromkomponensú hurkát magamnak szoktam csinálni, mert nem vagyok hajlandó szóját enni mechanikusan szeparált hússal és állati fehérjével keverve (ezek miatt, nem is annyira az E-k miatt) amit virslinek, párizsinak és egyébb hentesárunak titulálnak.
2013. jan. 9. 02:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
52%
jesszusom :D te aztán eléggé be vagy oltva élet ellen... színhús mi? hahahaha
2013. ápr. 21. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!