Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mitől lesz kocsonyás állagú a...

Mitől lesz kocsonyás állagú a kínai csípős-savanyú leves?

Figyelt kérdés
Már számtalan receptet kipróbáltam, tudom, hogy keményítő kell bele, de nekem mégsem lesz olyan mint a kínai büfékben. Az íz stimmel, de az állag nem akar összejönni....
2013. febr. 26. 15:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Pedig a keményítőtől lesz olyan kocsonyás a leves.
2013. febr. 26. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ettöl Az íz fokozótól és a keményitőtöl : Keleti füszeres boltokban fogsz kapni : nagyon kevés kell belőle :


[link]

2013. febr. 26. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Én egy jó adag keményítőt (azt használom amit a Pennyben lehet venni) egy kevés hideg vízzel szoktam kikeverni és azt öntöm a már kész leveshez.Egyet forr és már kapom is le a gázról.
2013. febr. 26. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
90%
A kinaiak : Rizslisztet ,használnak ha húsra kell tenni ,vagy burgonya keményítöt . Ezekbe forgatják a húst ez adja meg majd a szaft sürüségét ,és az MSG együttes használata a kocsonyásodást .
2013. febr. 26. 15:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
77%
Ne kukorica hanem burgonya keményítőt használj attól lesz kocsonyás!! MSG ízfokozó, mi köze ennek a kocsonyához? ??
2013. febr. 26. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 A kérdező kommentje:
Én sima étkezési keményítőt tettem bele (sokat), a Sparban vettem, és nem lett kocsonyás. Lehet, hogy akkor ez volt a baj, nem jó keményítőt vettem :-( Hétvégén újra megpróbálom, remélem, most összejön. Ha mégsem, marad a kínai büfé....
2013. febr. 27. 09:25
 7/14 anonim ***** válasza:
Nekem az étkezési keményítőtől is kocsonyás lett a levesem! :)
2013. febr. 27. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 A kérdező kommentje:
Akkor lehet a mennyiséggel vagy a technikával volt baj, pl. kicsit tovább forraltam mint kell, esetleg rossz márkát választottam.
2013. febr. 27. 15:38
 9/14 anonim ***** válasza:
Az étkezési keményítőt vízzel külön ki kell keverni, csomó mentesre. A leveshez a végén kell beleönteni és a levest addig kell kevergetni amíg a keményítő be nem sűríti a levest. Utána le lehet zárni, nem szabad a forrásban levő leveshez hozzáadni és ha másnap is enni akarsz a levesből akkor sem szabad forrásig melegíteni mert akkor sem lesz már kocsonyás az állaga.
2013. febr. 28. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor tuti itt rontottam el: túl sokáig forrt!
2013. febr. 28. 14:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!