Milyen ételek vannak Magyarországon, amik a külföldiek számára furcsának tűnnek?
Beadandóhoz lenne szükségem ilyen ételekre.. Mivel Magyarországon élek nem érzem túl furcsának az ételeinket, de ilyenre gondolok mint külföldön a kacsaembrió,kutyahús, esetleg itthon a hagymás vér.
Köszönöm!
Külföldi ismerősök nagyon csodálkoztak, hogy nálunk árulják és megeszik a csirkelábat, disznólábat.csak egy példa, de lehet , hogy nem jellemző.
Persze gondolni kell egyes vallási kultúrákra is, ahol ezeket tisztátalannak találják.
A disznósajt és a töpörtyű egész Európában elterjedt.
A disznóláb is, néhény országban ugyanúgy panírozzák, mint a magyarok a borjúlábat.
A csirkelábat viszont tényleg nem eszik meg, azt ingyen is megkapod, csak furcsán néznek rád.
A főzelékek mindenhol megtalálhatók, de nem rántással, csak vajjal vagy bechamell-mártással.
A karalábé és a fehérrépa Németországtól nyugatra ritka, mint a fehér holló.
A túró viszont abban a formában, ahogy a magyarok készítik, nemigen található máshol, hiányzik is az embernek!
Nem is láttam még túróscsuszát máshol.
A somlói galuska, a dobostorta és a kürtőskalács viszont magyarlakta országok specialitása, mint ahogy a magyar értelemben vett halászlé is.
Az az igazság azonban, hogy az EU és a sok kivándorló miatt egyre több helyen vezetik ba ezeket is, ha nem is pontosan a magyar receptek szerint, mert azt nem mindig veszi be a külföldiek gyomra.
Ahogy előttem is írták, a csörögefánk egész európában, sőt azon túl is elterjedt étel, legtöbbször farsang táján fogyasztják,
A Gundel-palacsinta is megtalálható pl. Franciaországban, csak persze nem ez a neve.
Gulyásnak Ausztrián és Németországon kívül a pörköltet hívják, de általában tudják, hogy ez magyar eredetű.
Édes tésztát főételként tényleg nem láttam még sehol, de természetesen nem ismerem az egész világot... :D
A sült vér és a hurka máshol is megtalálható, de közel sem a magyar recept szerint.
Majd még gondolkodom.
Aki máshogy tudja, mint én, ne háborodjon fel, én csak a saját tapasztalataimról beszéltem. Lehet, hogy mások több helyen fordultak meg, és többet láttak! Nyugodtan javítsatok ki, ha valamiben tévedtem...
"A túró viszont abban a formában, ahogy a magyarok készítik, nemigen található máshol, hiányzik is az embernek! "
Mivel a túró a német és az orosz szótárban is benne van, ezért biztosan kell ott is lennie ennek, mert ha nem lenne ismert, akkor nem is lenne rá szó, csak egy kreált kifejezés, vagy egy külföldi átvétel.
A túró a magyar-francia szótárban is szerepel, "fromage blanc" = fehér sajt néven, csak ez éppen nem fedi a magyar túró jellegét és állagát. Sajnos! :)
Lehet, persze, hogy a környező országokban ugyanolyan a túró mint Magyarországon, ezért írtam, hogy csak olyanokról tudok véleményt mondani, amiket ismerek. Szlovákiában és Erdélyben pl. biztosan van ilyen, de ezek régi magyar területek, hát nem meglepő.
Kérdező, bocsánaz az offért, de örülök, hogy segítettünk!
Juhtúrós sztrapacska tepertővel:)
Félelmetesen nyúlós, de nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!