Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogyan kell churro-t készíteni?

Hogyan kell churro-t készíteni?

Figyelt kérdés
2010. jan. 15. 02:25
 1/2 anonim ***** válasza:

Churros


Hozzávalók 4 személyre:

15 dkg liszt, 2 tojás, 3 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tk porcukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, kevés reszelt narancshéj, a sütéshez olaj


Elkészítés: A cukrot és a fahéjat kistányérban összekeverjük. A lisztet, vajat, porcukrot, reszelt narancshéjat, csipetnyi sót lábosba tesszük, felöntjük 1,7 dl vízzel. Kis lángon összemelegítjük, majd állandó keverés mellett, 2-3 perc alatt tésztává főzzük. Langyosra hűtve áttesszük egy robotgépbe, és járó motor mellett beleöntjük a tojásokat. Galuskatésztánál keményebb állagot kell kapnunk. Ha ennél puhább, visszatesszük a lábosba és még 1-2 percig főzzük. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk. Nagyobb serpenyőben bő olajat forrósítunk és a zsákból 6-8 cm hosszú tésztát nyomunk bele. Ollóval elvágjuk (az egyik kezünkkel nyomjuk a tésztát, a másikkal vágjuk). Egyszerre csak néhány darabot nyomjunk az olajba. Kb. 3 perc alatt aranysárgára sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük és megforgatjuk a fahéjas cukorban. Azonnal fogyasztjuk.


Nagyon könnyű megcsinálni és nagyon finom!

2010. jan. 15. 03:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2010. jan. 15. 17:32

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!