Vannak olyan külföldi ételek, amit Magyaroszágon nem ismernek?
Egy rakás étel van, amit Magyarországon nem ismernek egyáltalán. Sorolhatnék nagyon sokat. Pl. sült tengerimalac, ami Ecuador nemzeti étele, de más dél-amerikai országokban is kedvelt. Ráadásul saját bundájában sütik ketté vágva (megtisztítás után persze), ami egy átlag magyarnak nagyon furcsa. Utcai árusoknál is vehető, roston sütik az utcasarkokon, s az emberek kimennek ebédidőben és vesznek egy-egy adaggal. Szerintem Magyarországon a legtöbb ember még sosem hallott róla.
Vagy vegyük az egyik legnépszerűb kubai édességet: sűrű guajavalekvár sajttal. Az átlag magyar nem is tudja mi az a guajava. De aki esetleg tudja is, annak se jutna eszébe lekvárt készíteni belőle (olyan édes, mintha tömény cukor lenne), s ráadásul sajttal enni.
A juharszirup se ismert nagyon Mo.n.
Amerikában viszont nagyon népszerű. A palacsintákat öntik le vele.
Vagy ott van az angolok puding félesége, amit öntetként is használnak meg valami kelt tésztába teszik
Meg a disznómájas pie.
Na ez mind a kettő nem izlett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!