Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Hogy csinálják a rízst a...

Hogy csinálják a rízst a török éttermekben?

Figyelt kérdés
Mostanában nagyon rákattantam a török éttermekben kapható joghurtos padlizsán saláára török rízzsel.A padlizsánsalátát sikrült remekül leutánoznom,de azt a fajta rízst, amit ott lehet kapni,nem sikerül!Mi kell bele,milyen fűszer,és milyen fajta rízst használnak?Mi az a kis barna rízsszemnek kinéző valami?Vadrízs nem lehet,mert azzal is próbálkoztam,de nem lett olyan az íze,azt hallottam római kömény,de azt meg sehol nem kapok,nem tudom hol keressem..budapesti vagyok,és az itteni török éttermek rízsére gondolok!Kérlek,ha benfentes vagy,áruld már el,mert így nekem igen drága ez a függőség! :))) Köszi!!
2010. febr. 18. 10:29
1 2
 11/14 anonim válasza:
+1 köszönet a #9-esnek, most éppen ezt kerestem én is :)
2013. nov. 15. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 A kérdező kommentje:
az 5-ös válasza helyes!!! Rízstészta ami kell bele, és valószínű jázminrízs lesz a jó, mertannak van az a jellegzetes íze!!!
2013. dec. 14. 00:19
 13/14 anonim válasza:
A Népszínház utcában is van egy török élelmiszer üzlet, a Troya. Ott is biztosan lehet ehhez kapni mindenfélét!
2015. jan. 15. 13:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 anonim válasza:
A török rizs nem rizs,hanem bulgur :) Tört búza más néven. Próbálkozhatsz akármilyen rizssel, rizsből nem lesz búza :D
2015. júl. 1. 15:18
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!