Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Kínai sózott, főtt kacsatojást...

Kínai sózott, főtt kacsatojást milyen ételbe lehet fölhasználni?

Figyelt kérdés
2016. nov. 5. 15:36
 1/8 anonim ***** válasza:
9%

Tudtommal a kacsatojás emberi fogyasztásra nem alkalmas, a már benne levő szalmonella miatt.

És akkor az teljesen mindegy, hogy pekingi kacsa, vagy vadkacsa, vagy kínai kacsa, vagy akármilyen fajtája a kacsának.

2016. nov. 5. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 Alain Delon ***** válasza:
66%
Nem tudom, hol lehet fölhasználni, de ah főtt, akkor az esetleges szalmonella már elpusztult benne, mert 80 fok fölé lett hevítve. De szerintem a kacsatojás nem szalmonellásabb a tyúktojásnál.
2016. nov. 5. 16:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
nem a tojásban van a szalmonella, hanem a felületén. Fogyasztható az, gondos előkezelés és alapos főzés után.
2016. nov. 5. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Igazából 100 napos tojást akartunk venni (megkóstolás céljából) de véletlenül ezt vettük meg. (Mindkettőn kínai betűk voltak és mindkettő ugyanúgy nézett ki.)

Ha jól tudom úgy csinálják, hogy a főtt kacsatojásokat több hétig nagyon sós vízbe áztatják. Magya a tojás is kegyetlenül sós, a sárgája pedig olajos és enyhén fémes ízű. Szerintem nincs az a szalmonella, ami ezt túlélné.

Állítólag a kínaiaknál csemegének számít.

Csak azért kérdeztem ezt a fölhasználást, mert ha már megvettük, nem szeretnénk kidobni.

2016. nov. 5. 17:02
 5/8 anonim ***** válasza:
66%
talán valami salátába tudom elképzelni.
2016. nov. 5. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
56%

A kacsatojás héja porózusabb, mint a tyúktojásé, ezért lehet a belsejében is szalmonella. Ez nem azt jelenti, hogy a kacsatojást nem szabad megenni, csak annyit, hogy NYERSEN nem ajánlott, pl. majonézbe, fagylaltba inkább ne kacsatojást tegyünk. Sütve, főzve, bármilyen módon hőkezelve fogyasztható. Ez egy.

Kettő. Egy ilyen sós főtt tojást leginkább valami salátába tudnék elképzelni, és csökkenteném, vagy teljesen kihagynám a sót az öntetből, mint például amikor sós fetát teszünk a salátára. Ha már kínai a tojás, akkor valami kínai-ázsiai salátát csinálnék, kínai kellel, babcsírával, gombával, egzotikus fűszerekkel.

2016. nov. 6. 11:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Közben találtam a neten egy receptet:

https://www.youtube.com/watch?v=Zg6pCygz7UQ

Nálam fagyasztott tigrisrák volt, de szerintem simán lehet helyettesíteni csirkemellel is.

Étolaj helyett olíva és szezámolaj keveréket használtam. Ezt én felturbóztam egy kis gyömbérrel, szecsuáni borssal (sima bors helyett) és osztriga szósszal, és véletlenül volt itthon mogyoróhagyma (vöröshagyma helyett) hozzá köretnek párolt rizs, só pedig csak minimális.

Szerintem egész jóra sikeredett.

Bár nem hiszem hogy mindennapos kaja lesz, mert a hozzávalók sajnos nem 2 Ft. Néhanapján azonban lehet ilyet is csinálni.

Csak azoknak írom, akik esetleg szintén vásárolnak ilyen kacsatojást a kínai boltban.

2016. nov. 6. 13:26
 8/8 anonim válasza:
Rántotthús by. Nyiri Balázs :D (ha ezt látod akkor szia balázs!!! :D)
2016. nov. 25. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!