Kezdőoldal » Ételek, italok » Nemzetek ételei, italai » Mennyire számít ismertnek és...

Mennyire számít ismertnek és elismertnek a magyar konyhaművészet külföldön?

Figyelt kérdés
2018. okt. 2. 22:00
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
80%
Sok érdekeset olvastam itt. Több éve dolgozom Ausztriában 4-5 csillagos szállodákban szakácsként. Szeretnélek benneteket megkérdezni, hogy akkor most mi is az egészségtelen? 4 csillag superior szállodában félpanziós menüben Ausztriában minden leves porból készül. Igen, MINDEN leves. A gombamártást leszámítva, MINDEN mártás egy sűrű vödrös pasztából készül. A húsok azonban minőségiek, bár a magyar gyomor a rengeteg lazac, bélszín, hátszín, szűzpecsenye csirkemell után után, azért piszkosul rá tud kívánni valami "egészségtelen" húsra, mondjuk mint egy jó oldalas, vagy tarja, amit a kinti munkám során gyakorlatilag nem is látok. Ha hátszínt tisztítunk, annak a nyesedékéből szoktunk magunknak pörköltet, vagy gulyáslevest készíteni, merthogy van rajt némi zsír / faggyú, de az íze nem lehet ugyanaz mintha lábszárból készítenénk, mert ugyanannyi idő alatt megpuhul mint a sárgarépa. Az osztrákok is, ha van az étlapon gulyásleves, FELIX konzervet bontanak fel, annak ellenére, hogy szinte minden szakács magyar. Ezzel a magyar szakácsok elismertségére is reflektáltam akaratomon kívül. Eddig egyetlenegy szálloda volt, ahol magyarként én egyedül főzhettem a gulyás levest. 35 kg. húsból készült, (sajnos nem lábszárból) és 10 literes vödrökben fagyasztottuk. Egyszer odajött hozzám a tulaj. Kérdezi, ki főzte a gulyáslevest? Mondom én. Azt mondja hervorragend, perfekt, de légyszives legközelebb sürítsd be, mert így olyan a gulyásleves, mint egy leves. Merthogy az is... Hát ennyire van a tudományunk megbecsülve.
2018. okt. 22. 23:17
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!