Vegán "úti kaja"?
Mit visztek magatokkal mondjuk egy egész napos útra, ha nincs alkalom beülni valahová enni?
Én normál fogyasztásúként veszek üdítőt, péksütit, szendvicset a benzinkútnál ahol megállunk, vagy valami, de ez vegán verzióban aligha működik...
Csinálok előtte szendvicset, vagy ha nem akkor veszek az úton valami kekszet...
A pékséges/benzinkúti szendvicseket nem bírom, alig van bennük valami. Édességet se szeretem nagyon...szoktak lenni benzinkúton alacsony cukor tartalmú kekszek vagy max veszek egy kávét és eszek majd ha megérkeztünk.
Péksütik általában ki vannak fogyva, vagy csak sonkás, baconos, stb cuccok vannak.
Normál fogyasztóként se vettem ilyen szemeteket.
1. Vizet teát stbt viszem magammal mert nem termékek szemetet a kis üvegekkel...
2. Csomagok ok szendvicset vagy wrapet mint minden normál ember. Humusz/babkrém/lencsekrém stb. Zöldségek, esetleg hüvelyesek, saláta mennek bele.
3. Nassolni olajos magvak (fehérjedús) meg egy kis friss gyümölcs, esetleg műzli szelet.
Semmi varázslat nincs ebben
"max veszek egy kávét és eszek majd ha megérkeztünk"
A kérdésem olyan esetre vonatkozna, hogy nincs lehetőség megérkezés után sem enni normálisan, se vegán étterem vagy ilyesmi, tehát 6-8 vagy akár több időt kéne eltölteni étlen-szomjan, ha nincs megoldás.
A random pékárukban alapból van tej-vaj ki tudja mi, ami nem vegán, nem? Akkor is, ha nem baconös virslis.
Oké, és ha nekem kell gondoskodni nem-vegánként egy vegán ellátásáról ilyen esetben?
Nyilván nem véletlen a kérdés.
Akkor készítsen magának szendvicset, vagy készíts neki te.
Nem hiszem hogy olyan megterhelő lenne.
Telefon felemel, ismerős száma bepotyog:
-Szia Pisti! Figyi, tudod hogy pénteken megyünk Alsokismackofalvara. Mit készítsek neked az útra?
Én normál fogyasztásúként sem veszed semmit az úton (föleg nem benzinkutakon, mert az extrém drága és rossz minöség), hanem otthon készítek elöre valamit.
Vegánként is ezt tudom elképzelni, egy hütötáska csak van, amibe lehet csomagolni.
De mivel a vegánok sem egyformán étkeznek, ezért a legokosabb elöre megkérdezni az illetöt, vagy szólni neki, hogy készítsen ö magának. (Nem egész világos, hogy most te hozod el valahonnan az illetöt? Mert ebben az esetben mindenképpen jobb, ha ö szerez be magának, amit akar, meg amit szeret)
De ha feltétlen meglepetést akarsz, akkor keresel olyan kenyeret/péksüteményt, ami vegán, lehet kapni vegán szendvicskrémeket, kész falafelt (csak sütni kell otthon), meg zöldségféléket, és ezeket viszed neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!