Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az ilyen kókusztejnek milyen...

Az ilyen kókusztejnek milyen íze van? Igazából ez miből van? A kókuszdióban lévő vízből vagy egyszerűen a kókusz fehér része vízzel összekeverve, ledarálva, leszűrve? Van íze? Kókusz ízű vagy víz ízű?

Figyelt kérdés

Habosítani lehet? Hogyan szokás felhasználni?


[link]



nov. 2. 22:23
 1/8 anonim ***** válasza:
92%

Habosítani nem lehet. Olyan mint egy fozotejszin csak kokuszos izu.

Pl sutotokkremlevesbe bsletenni a vgen kremesiteni. Kokuszpudingot fozni belole. Curryk szoszanak hasznalni.

De igazabol beirod a gufliba hogy konzerv kokusztej es lesz sok recept

nov. 2. 22:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Akkor kb olyan az állaga, mint a főzőtejszínnek?
nov. 3. 01:22
 3/8 anonim ***** válasza:
87%

Picit surubb.

Ha megveszed a konzervet, az alja higabb, a tetejen van egy 2 centis reteg ami meg extrasuru. Hasznalaht elott erdemes felrazni es akkor lesz fozotejszinszeru

nov. 3. 08:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Amúgy beírtam a keresőbe, hogy kókusztej recept, de úgy nagyon más találatokat hozott, aztán úgy is beírtam, hogy konzerv kókusztej, de már nem volt idegzetem keresgélni (sok mást is kerestem tegnap óta és csak 3 órát aludtam ma is, tegnap is).


Sokat segítenél, ha megírnád, hogy te mire, mihez szoktad használni.


Az a kókuszpuding nagyon jól hangzik!

nov. 3. 08:49
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Fel lehet verni, én szoktam tejszínhab helyett használni tejérzékeny barátnak.

Rendkívül magas a zsírtartalma, ha ez számít.

Indiai kaják sűrítője, kókusz íze van, én imádom.

nov. 5. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ja, a főzőtejszín egy baromság, számomra értelmezhetetlen és használhatatlam élelmiszeripari gyártmány.

A kérdezett kókusztej Aldis verzióját használom.

magas kókuszzsír tartalma miatt szobahomersekleten szilárd a konzervben lévő cucc.

nov. 5. 16:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 Dorian Gray ***** válasza:
100%

Sűrűbb picit mint a tejszín, de fel kell keverni, mert ahogy áll szétválik egy kimondottan sűrű szinte kókuszkrémre, meg híg kb kókuszos vízre. Ha kikevered homogénre, akkor kb zsírosabb tejszín sűrűségű lesz.


Mi a pubban általában levesbe, currybe használjuk, de lehet vele pl "tejberizst" is csinálni, és akkor kókuszos lesz. Vagy ázsiai pl. kagylós ételekhez szósz alapanyagnak is.

nov. 5. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
nov. 5. 17:47

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!