Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Hogy csináljátok ti a paradics...

Hogy csináljátok ti a paradicsomszószos tésztát?

Figyelt kérdés
ötleteket szeretnék h ti mivel tudjátok feldobni ezt az ételt, persze hús nélkül
2011. ápr. 23. 16:26
 1/9 anonim ***** válasza:
74%

Megmondom őszintén, én kész spagettiszószt szoktam venni és azt turbózom fel egy kicsit.

A legfinomabb a Bertolli "zacskós" Original vagy Pikáns szószt szoktam venni. Ez alá pirítok egy kicsi vöröshagymát, esetleg teszek bele fokhagymát, oregánót. Nagyon fincsi szokott lenni.


Ha sok időm van, akkor főzök zöldségeket (répa, zeller, cikkuni, stb.) és ezt turmixolom bele a natúr paradicsomszószba és ezt fűszerezem, pirítok alá hagymát.

2011. ápr. 23. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
24%

"A legfinomabb a Bertolli "zacskós" Original vagy Pikáns szószt szoktam venni." = A legfinomabb a Bertolli "zacskós" Original vagy Pikáns szósz.

...így értelmesebb a mondat :-)

2011. ápr. 23. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
46%
Kész szószokat soha nem veszek,mert tele van mindenféle tartósítóval és adalékanyaggal,és drága is. Felmelegítem a paradicsompürét,kevés vízzel. Átforralom cukorral,oregánóval,bazsalikommal. A tésztát beleforgatom.
2011. ápr. 23. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
én úgy szoktam h kb 3 hagymát meg 2-3 gerezd fokhagymát felkockázok, megpirítom olajon, és utána rakom bele a paradicsomszószt, oregánó bors bazsalikom pici csípőspaprika só és kész :D ez is finom nagyon, csak gondoltam hátha ti máshogy csináljátok, de kipróbálom akkor ezt a bertollit :)
2011. ápr. 23. 16:54
 5/9 anonim ***** válasza:
Hagyma, fokhagyma, gomba öntök hozzá kis zöldség alap lét vagy bort mikor már puha a zöldség bele a pari konzer ételizesitő, bors, oregánó, rozmaring.
2011. ápr. 23. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Hagymát megpárolok olívaolajon, aztán hámozott paradicsom konzerv, fokhagyma, só, bors, ha kell, egy kis cukor, bazsalikom. Addig forralom, amíg besűrűsödik.
2011. ápr. 24. 00:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Megpirítok pár dolgot: vékony karikára vágott savanyú uborka, olívabogyó, paprika, sok hagyma.

Erre rá egy kis konzerves paradicsompüré, bele ketchup, fűszerek: só, színesbors, oregánó.


Tésztával összekeverem, tetejére sajtot reszelek.

2011. ápr. 24. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
74%

Kb. fél dl olajat felforrósítok, azon egy evőkanál kristálycukrot megbarnítok, míg egész picit habzani kezd, akkor gyorsan rá egy jó nagy fej (lila)hagyma egész apróra vágva, és a fűszerekkel (majoranna, köménymag, bazsalikom, babérlevél, szemes bors... ízlés szerint) egy darabig pirítom, aztán kevés vízen puhára párolom a hagymát, mikor kész (10-15 perc)kiveszem a babért meg a szemes borsot és ráteszek 3-4 dl sűrített paradicsomot, sózom, aztán hogy megbuggyant elzárom a gázt, ráteszek 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, és kész a mártás.

A tésztát (12,5 dkg/fő szárazon) 5-6 percig főzőm, míg majdnem puha, akkor összekeverem a mártás felével és fedő alatt 5-10 percig áll, ezután tányérra, rá a maradék szószt és a reszelt sajtot, kis parmezánnal ízesítve egy született olasznak sem lesz semmi kifogása...

Gombával is lehet, és/vagy egy kis Vegetával, úgy még jobb, a gombát a hagyma párolásának vége felé elég bedobni, mert elmegy az íze...

Jó étvágyat!

2011. ápr. 25. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Én nyers szószt csináltam, hogy benne maradjanak az értékes vitaminok, a pesto mintájára. Fogtam egy mély edényt, amibe belefér a botmixer. Beletettem egy gerezd fokhagymát, 5 szem héj nélküli mandulát, egy paradicsomot, némi fűszert (oregano, bazsalikom, rozmaring...)egy kis sajtot és összepépesítettem. Szép nem volt, rózsaszín trutyi lett, de ahhoz képest meglepően finom és EGÉSZSÉGES. :)
2011. máj. 4. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!