Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy csináljátok a töltött...

Hogy csináljátok a töltött káposztát úgy hogy ne legyen vizes a szaftja de a hús se legyen száraz?

Figyelt kérdés
Mert édesanyám valahogy mindig úgy készíti el hogy szaft nincs egyáltalán csak ilyen vizes lé és a hús meg tiszta száraz.
2011. szept. 11. 08:38
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ja és ha van tuti receptetek valami jó kis zsíros töltött káposztához leírnátok nekem légyszi?
2011. szept. 11. 08:46
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Mi paprikás rántást készítünk, berántjuk és azzal még összeforraljuk. Édesanyád is? Vagy csak hígabb a rántása, mint "kellene"? De ez ízlés dolga.
2011. szept. 11. 08:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Minél szaftosabb húsból legyen a darált hús, plusz a káposztával együtt főzni dagadót, pár szelet oldalast, kolbászkarikákat, füstölt sonkát, szalonnabőrt, amikor készen van, egy nagyon enyhe rántással a szaftot kicsit besűríteni.
2011. szept. 11. 08:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
Anyu nem is csinál rántást.. na és a legelején ti pirítotok meg hagymát zsíron? Mert sok receptben ezt olvastam , de azzal is mit csinálnak? Összekeverik a darált hússal?
2011. szept. 11. 09:03
 5/11 anonim ***** válasza:
87%
Igen, olajon pirítok hagymát a töltelékbe, ettől is szaftosabb lesz és a rizst kissé előfőzöm, a hús dagadó vagy lapocka legyen.
2011. szept. 11. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Olajjal nem jó a káposzta. Jó zsíros hús kell hozzá,nem kell hozzá vöröshagyma. Csak annyi levet kell ráönteni,ami ellepi a gombócokat. Ha kell,utána lehet pótolni langyos vízzel. Ha kész a káposzta,akkor kiveszem a léből,zsírral rántást csinálok,a levet berántom,majd visszateszem a töltelékeket,és összeforralom.
2011. szept. 11. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Én azért szoktam olajon, mert jó zsíros lesz a sok szalonnabőrtől, sonkától, kolbásztól is a leve.

A töltelékbe és a rántásba is teszek pirospaprikát, hogy szép piros legyen attól is.

2011. szept. 11. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Nem is tudjátok mennyit segítettetek köszi még 1x!
2011. szept. 11. 09:58
 9/11 anonim ***** válasza:
77%
A káposzta nagyon szereti a zsírt, ezért kell zsírban megdinsztelni a vöröshagymát, rátenni az oldalast, megszórni pirospaprikával és rá az aprókáposzta. A töltelékhez használt darált hús feltétlen lapockából legyen, mert az szaftos hús. A töltelékbe is lehet tenni dinsztelt vöröshagymát, én nem szoktam csak egy kevés apróra vágott káposztát és rizst pirospaprikát és sót. Majd amikor megfőtt, akkor jó zsíros rántással /kevés liszttel/ berántani.
2011. szept. 11. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 doboszoli ***** válasza:

A tisztán lapockából készült töltelékhez mindenképpen kerüljön az asztalra a villa mellé laposvágó, és kalapács...D)

A szaftról:(szerintem)

Egyszerűbb ha nem rántást készítesz a végén, hanem a rétegek közé az összerakáskor liszttel elkevert kevés őrölt paprikát szórsz, így mire megfő, "magától" berántódik, nem lesz vizes. Plusz az apró káposzta közé szórt némi nyers gersli,(árpagyöngy) is jól sűríti a lét.

A töltelékről:

Lapocka, dagadó, comb egykutya, amennyiben darálsz hozzá 30-40% toka, vagy hasa szalonnát. A rizst én nyersen teszem hozzá, (kilónként 10-15 dekát), szeretem, ha a húsos lében fő, nem "él önálló életet", mint a vízen főtt.

Tojás semmi, ezt nem kell köttetni, összefogja a káposztalevél. Úgy fog főtten szétdőlni a töltelék, hogy ihaj!

Én nem szeretem benne a füstöltet, meg az apró húst, de ez az én hisztim, aki szereti tegyen bele.

2011. szept. 11. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!