Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Nem egészséges gyümölcsöt...

Nem egészséges gyümölcsöt enni? (Részletek lentebb)

Figyelt kérdés
Mondják, hogy a gyümölcsökben is van vegyszer/permet Ez azt jelenti, hogy káros gyümölcsöt fogyasztani?
2013. ápr. 18. 18:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
91%
Így van, csak a mekiben érdemes kajálni, de én ott is meg szoktam mosni mindig a sajtburgert.
2013. ápr. 18. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
85%

montihun viccel! a sajtburgert hámozni kell!

/a gyümölcsöt is hámozd, ha zavar, hogy a héján marad néhány molekula vegyszer

2013. ápr. 18. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi erővel semmi sem egészséges, szóval...

De attól még nem káros gyümölcsöt fogyasztani!

2013. ápr. 18. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha be van tartva a permetezés utáni idő, akkor nem káros, de azért alaposan meg kell mosni minden gyümölcsöt és zöldséget. Folyóvíz alatt a leghatásosabb és én a viaszos héj miatt mosogatószerrel gyorsan bekenem és lemosom azonnal, hogy a viaszt lehozza. Persze nem mindennel lehet megcsinálni, de sokkal igen.
2013. ápr. 18. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 lencsefőzelék ***** válasza:
100%
Amelyik be van kenve viasszal, azt érdemes meg is hámozni, a többit elég megmosni. Mondjuk én meghámozok szinte mindent, mert egyrészt jobb úgy, másrészt maradhat a gyümölcsön/gyümölcsben nemkívánatos vendég. :)
2013. ápr. 19. 01:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
34%

Nem tudom, kedves Lencsefőzelék, miért vagy annyira oda a rajta maradó bacik miatt! Méghogy meghámozni!

Majd a gyomorban az erjedés során berugnak, és belehalnak szesztúladagolásba, nem kell azokat még mosni sem, nemhogy hámozni.

Ahogy egyéb étel-alapanyagokat (rizs és hasonlók) nem szükséges megmosni, mert főzés során majd elpusztulnak a bacik és egyéb szennyeződések (egérkaki!!!), úgy a gyümölcsöt sem kell megmosni vagy meghámozni!!!!

2013. ápr. 19. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért meg kell mosni őket legalább folyó csapvízzel. Madár és rovarkaki, por, korom, permetnyomok simán maradhatnak rajta. Persze ez csak ízlés kérdése, akinek nem gond az egye meg nyugodtan.
2013. ápr. 19. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok!

Úgy látom, itt még normálisan gondolkodó emberek vannak!!

Az húsevő sütés-főzés kat-ban álánosan elterjedt, hogy semmit sem kell megmosni, mert a sütés-főzés során a bacik elpusztulnak. Pár hónapja a sárba tapostak, amikor azt írtam, hogy a rizst is megmosom főzés előtt.

Amikor valaki közülük azon volt felháborodva, hogy a kész puffasztott rizsben egérkakit talált, én beválaszoltam nekik, hogy nem baj, nem kell azért azt főzés előtt megmosni. Szóval, az előző válaszom nekik szólt!


Egyébként röhögnöm kell, mert ma reggelre valaki felrakta a linket közülük, hogy a mákot is meg kell mosni darálás előtt, különben keserű lesz.


Örülök, hogy vannak még normálisan gondolkodó emberek. Egyébként valóban én is megmosok minden zöldséget-gyümölcsöt, babot, rizst és egyebeket.

A többi pedig majd szétsüti-főzi a bacikat!

2013. ápr. 20. 07:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

A rizs és más gabonák és hüvelyesek hegyekben tornyosulnak raktárakban mire becsomagolják a csilivili zacsikba. Ott pedig a portól kezdve ahogy már előttem írták az egérkakiig mindennel érintkezhet.

Én azt mondom, még ha csak por lenne a gyümölcsön, zöldségen, nem lenne világvége. De ugye jól össze is fogdossák őket, legkevesebb 5 ember kezein átmegy mindegyik, mert ugye betakarítják, válogatják minőség szerint, válogatják méret szerint, csomagolják stb... tárolás közben BÁRMI összemássza (pl. amíg hűvös pincékben tárolják őket, hogy egész télen frissen eladhassák a következő termésig). Ja és igen, a permetszermaradványok. Szóval én inkább megmosom. Jobban érzem magam tőle.


Egyébként az egérszarra van egy sztorim. Boltban dolgozom, hajnalban hozza a pékség az árut, amit néhány órával azelőtt csináltak frissen. Nem sokkal később egy vásárló mutat egy csokis csigán 2 apró hosszúkás egérszart és megkérdezi: ugye ez az, amire gondolok?

Az volt. Hogy még a péknél, vagy már a teherautóban kakilt-e rá egy az nem tudom, de az ember azt gondolná, hogy ilyen nem történhet meg. Szóval. Jobb ha mindent megmostok, még a csigát is :-)

2013. ápr. 25. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
A gyümölcs nagyon fontos élelmi anyagok vannak ezért fontos a fogyasztása. DE! mivel nagyon sokat permeteznek és sajnos sokan erős mérgekkel ráadásul amit kintről behoznak azokat még be is permetezik külön, hogy ne érjen és romoljon a raktárban és a szállításnál-- ezért a külföldi gyümölcsöt mindenképp hámozni kell, de a magyart esetleg elég jól megmosni, megdörzsölni meleg vízben is.
2013. ápr. 27. 21:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!