Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Van valami jó kis receptetek...

Van valami jó kis receptetek vegetáriánus vagy vegán fasírthoz?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok más hogyan csinálja, milyen hozzávalókat használ, mit mivel kombinál.

2013. okt. 1. 13:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Bármilyen zöldségfélét (sárgarépa, cukkini, krumpli, kukorica, borsó, stb) lereszelsz vagy felaprítasz, ha kell, összekevered 1 tojással, füszerekkel meg 1-2 evökanál liszttel és utána ugyanúgy sütöd, mint a fasirtot. Ha netán tojást sem eszel, akkor helyette 1 ekökanál túrót használj, illetve ha ez sem megy, akkor egy tojás helyett fél banánt összetörve.
2013. okt. 1. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Kölesből, rizsből = ezeket először puhára, de sűrű állagúra főzöm, amikor teljesen kihűltek, akkor kezdem a fűszerekkel, tojással, zsemlemorzsával/liszttel összegyúrni

Krumplit sós vízben megfőzöm, leszűröm, összetöröm, ha meghűlt hozzádarabolok még 1-2 főtt tojást apróra (ha nem eszed a tojást, akkor elmaradhat), ezt liszttel gyúrom össze + fűszerek + nyers-tojás.


Zöldségféléből még nem készítettem, de szerintem, vagy nyersen apróra reszelve, zúzva, vagy megpárolva és utána összeállítva, azok sem lehetnek rosszak.


Ja! Nem vagyok vega, de esetenként ráéhezek a húsmentes kajára.

2013. okt. 1. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igen, vannak jó húsmentes "fasírt"-ok.


Pl: kókuszos-szezámmagos sült répagolyó


[link]


De van egy még finomabb fajtája, azt megtalálod Rohini Dévi Dászi vegetáriánus szakácskönyvében.

2013. okt. 2. 12:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Mi éppen pont ugyanúgy csináljuk mint a húsosat, csak a hús helyett szójagranulátum megy bele. Nekem ez a hagyományos fasírt a legfinomabb, rúdban megsütve.Nyami.
2013. okt. 2. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 CaptainTurbomuffin válasza:

Az én kedvencem Krumpliból, hagymából van.

Véleményem szerint a főzés elég szimpla dolog, szóval nem leszel részletes paraméterek leírásánál. Nem biztos, hogy ez fasirtnak számithat, te tudod a definicioját, én nem.

Amennyi krumplit jónak látsz, reszelj le, tégy bele lisztet, tojást, préselj bele annyi hagymát, amennyit jónak látsz, majd forró olajban süss belőle pogácsákat/fasirtokat annyi idejig, amennyi jó neked.

2013. okt. 2. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 deadly108 ***** válasza:
csicseriborsó lisztet és egy kis morzsát használjál bármilyen zöldséggel és akkor nem is kell tojás, fűszerezés meg szimpla: magyaros majorannás paprikás borsós, hagymás vagy ha az nem eszel aszafoetidás. indiai: kókuszos, örült korianderes, lehet csilis is. stbstb
2013. okt. 3. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Mások már leírták az alapokat, kis kiegészítés: liszt helyett használhatsz őrölt olajos magot, mandulát, lenmagot... Az előbbi finomabb, az utóbbi olcsóbb :D Igazából ki lehet hagyni a lisztet csak úgy is, de akkor nekem mindig nagyon szétesős lett a cucc, nem foglalkoztam vele eleget, mert biztos vagyok benne, hogy kinyomott vagy nem annyira leves zöldséggel s megfelelő aránnyal rendben lesz.

Megfőzött, összetört zöldséget s reszeltet is lehet használni. Főtt zellerből igen finom lesz, s én alapból nem szeretem a zellert... Jobban is szeretem, ha van mellette más is, kis cukkini, répa... Csináltam már brokkoliból is, jó volt, de annak az finomság/ár aránya nem volt olyan jó, mint a zeller esetében :)


De a kedvencem egy nyersvegán zöldségfasírt: 15 dkg répa, 15 dkg cukkini, 4 dkg vörös- vagy lilahagyma, 3 dkg dió, 3 dkg lenmag, ezeket reszelve/darálva/aprítóban aprítva összedolgozzuk, plusz fasírtszerűen fűszerezzük, só, bors, paprika, kömény, fokhagyma. Kicsit kenhető és akár formázható cuccot szoktam kapni (ez függhet a répa frissességétől, s a cukkinit éppenséggel besózhatom és kicsavarhatom, játszhatok a mag mennyiségével is), ami nekem teljesen megfelel, az eredeti receptben még aszalták aszalóban. Nem árt neki, de minek dolgozzak vele s agyaljak, hogy mit tegyek még az aszalóba, ha nekem anélkül is jó? Nagyon finom, laktató, egyszerű s mostanában igen olcsó is, ha az embernek még diója is van :D Gyakran készítem.

2013. okt. 3. 22:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!