Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Házi fondant zselatin nélkül?...

Házi fondant zselatin nélkül? Lehetséges valahogy megcsinálni?

Figyelt kérdés
Mindenhol csak zselatinos változatot találok. Mivel lehetne helyettesíteni? Testvérem barátjának sütök tortát és testvérem vegetáriánus(ahogy én is és a jövőben szeretnék csinálni magamnak is ilyet) és azért szeretném ha tesóm is tudna enni a tortából nyugodt szívvel és lélekkel.:)

2016. jan. 12. 05:21
 1/8 anonim ***** válasza:
A reform élelmiszer boltokban, Herbária ilyesmi vannak növényi zselésítők, pektin pl.
2016. jan. 12. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de azzal ugyan úgy kell "bánni" mint a zselatinnal? Tehát mindent ugyan úgy csinálni?
2016. jan. 12. 08:10
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Mondd, hogy abból van, de csinálld zselatinból.
2016. jan. 12. 08:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Vagy kísérletezgetsz rengeteget, mire rájössz, hogy pontosan mennyit kell a helyettesítőkből hozzáadni (egyébként nem egyszer sikerült a sima, egyszerű zselatinos verziót is használhatatlanná varázsolnom, pedig ugyanazt a receptet használom mindig) vagy csinálod marcipánból, esetleg kidíszítheted vaj(margarin)krémmel stb. Miért nem dolgozol egyszerűen azzal, amivel tudsz? A házi fondanthoz fontos a zselatin, attól lesz formázható. Vagy esetleg keress vegafondant néven valamit :D
2016. jan. 12. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egy strabak nevezetű cuccom van, hasonló a zselatinhoz (de egyikkel sincs nagy tapasztalatom, az a helyzet). A konjacliszt is zselésít, azzal pudingokat csináltam, nagy előnye, hogy hidegen is működik.

A pektin se roszz ötlet, de olyat még sosem vettem, csak csináltam almából s az még elég gyengécske lett :)

S ott az agar-agar, amit megint nem ismerek, de azt szokták használni zselatin helyett.

2016. jan. 12. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

0.5 kg cukor 17 dkg viz meg egy pici ecet :)

mi a suliban ugy csinaltuk hogy a ezeket a hozzavalokat felraktuk a gazra,ha elkezd forrni mar jo is ;)

kiontod egy tepsibe es spaklival elkezded huzni ez majd befeheredik ha szines akarsz tegyel bele etel festeket.

ha kihult formazhato is.

de sutire tortara melegebben kell rakni majd azon megdermed.

2016. jan. 12. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat!:)


Egyébként lehet valaki annyira gerinctelen a saját testvérével hogy átverné meg hazudna neki ezzel kapcsolatban, de én nem vagyok ilyen.:) Teljesen megbízok tesómban és ő is bennem. Szánalmas dolgoknak tartom ezt hogy jajj csináld abból, de ne mondd el hogy az... akinek ilyen a felfogása annak azt kívánom hogy ő is egyen olyan dolgot amit amúgy nem enne, és utólag mondják el neki.;)

2016. jan. 12. 14:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Agar-agarral tudod legegyszerűbben helyettesíteni a zselatint, bármelyik bio boltban megtalálod. Bár kicsit drága mulatság, de rengeteg ideig elég, ugyanis sokkal erősebb zselésítő a zselatinnál.
2016. jan. 21. 00:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!