Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Húsmentes muszaka - mit...

Húsmentes muszaka - mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés

Ma próbáltam ki elöször egy muszakareceptet és nagyon nem vagyok megelégedve vele.

Ugyanúgy készül, mint a hagyományos (húsos) variáció: alul krumpli, erre a hús, sült padlizsánkarikáka, paradicsomkarikák, besamel, feta, a különbség csak annyi (egy netes oldal alapján), hogy hús helyett elöre megfözött vöröslencse kerül bele és a tetejére nem tezsek fetát (mivel csak növényi élelmiszereket fogyasztok).

Ma mindkét változatot elkészítettem (ami mindkettöbe kell, azt együtt készítettem elö), egyzserre sütöttem ugyanolyan formában, tehát a különbség csak a hús-lencse volt.


Ami nagyon zavart, hogy egyrészt ez nem sült rendesen, hanem inkább megfött, az egész emiatt pépszerü lett és a lencse teljesen szétesett. Ízre nem volt rossz, de az állaga borzasztó furcsa, nem tetszö lett.


Ha valakinek van valami ötlete, miért lett így, nagyon megköszönném a segítségét!



2018. júl. 6. 13:41
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A lencse sajnos nagyon hamar szétesik és pépesedik.
2018. júl. 6. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
És akkor mi a megoldás? Nyersen tegyem bele, vagy valami más ötleted van?
2018. júl. 6. 16:21
 3/6 anonim válasza:
100%

Szia!

A vöröslencsére jellemző, hogy hamar szétfől, 10-15 perc elég neki. Talán sima barnalencsével jobb lehet a végeredmény, mert annak kb. fél óra kell, hogy megfőljön, és ekkor sem lesz olyan pépes mint a vörös.

Viszont ha én vega muszakát csinálnék gombával próbálkoznék, előtte jól lepírítanám, ahogy a padlizsánt is, és apróra darabolva kerülne az ételbe. A padlizsán és a gomba amúgy is nagyon jó együtt. Esetleg még szójával is megpróbálhatod, mert az meg szinte ugyanúgy viselkedik mint a darálthús. Söt a kettő kombinációja is nagyon jó, amikor vegán töltött káposztát készítettem a nagynénémnek, kombináltam a kettőt, és istenien sikerült (a megrögzött húsimádók is elismerték).

Remélem tudtam adni jó ötleteket. Azért hozzátenném, hogy vega muszakát nem csináltam még, így a tanácsaim csak elméletiek, de sok évnyi főzés van mögötte.

2018. júl. 6. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket.


A lencséhez még az lenne a kérdésem, hogy szerinted nyersen kellene beletenni a muszakába, hogy ne menjesz szét? esetleg a többi hozzávalónak lévö nedvesség elég lenne neki?

A szejtán meg szója sajnos túlérzékenység miatt eléggé kiesik, csak igen korlátozott mennyiségben tudom ezeket fogyasztani és ahol lehet, elkerülöm.

A gomba jó ötlet, csak mostanában rengeteget ettem különbözö módokon és most mást szerettem volna, ezért tetszett meg a lencse ötletként.

Egyelöre még ezen a téren elég kezdö vagyok, egyébként régóta fözök, van kellö tapasztalatom, csak éppen a vegán téma az, ami még nagyrészt ismeretlen, ezért többször van, ami nem olyan lesz, mint amit szeretnék.

Még egyszer köszi a segítséget meg a tippeket.

2018. júl. 7. 13:11
 5/6 anonim válasza:

Szia!

A barnalencsét én semmi képpen sem tenném nyersen bele. Szerintem nem puhulna meg. A vöröset már előbb, mert annak kevesebb idő kell. Talán a legokosabb az lenne, ha kicsit előfőznéd, de nem teljesen puhára, a barnát úgy 20 percig, a vöröset 8-10 percig kb. Bár továbbra is azt mondanám, hogy ha a vöröslencse állaga zavart ebben az ételben, lehet jobb lenne legközelebb barnalencsével próbálkozni.

Örülök, hogy segíthettem.

2018. júl. 8. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Lencse helyett ha opció a szejtán (tönkölybúza), tofu vagy szójagranulátum, esetleg borsófehérje, azzal jobb eredményt lehetne elérni.


Feta helyett ajánlom a házi kesusajtot jól sózva.

2018. júl. 8. 18:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!