Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Levesgyöngyből mi készíthető?

Levesgyöngyből mi készíthető?

Figyelt kérdés

Sose használtam, és nem vagyok konyhatündér. Abszolút egyszerűeket főzök. Egyszerű vegi receptet tudtok levesgyönggyel?


Egyébként mennyire baj, hogy lejárt a szavija? Egy szekrény mélyén leltem rá, más használta el a felét régebben (valszeg évekkel ezelőtt).



2018. szept. 2. 20:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Én is a rántott levest akartam írni :) Annál egyszerűbb nem sok van.
2018. szept. 3. 12:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 A kérdező kommentje:

Egész étvágygerjesztő, ahogy írtok, kivéve az okoska "nyamm-nyammos úriembert". De levest tényleg még nem készítettem soha. Lehet, hogy a "ropogtató" illető javaslatát fogom követni. :) Mármint magában fogyasztva.


"Kremlevesekhez nagyon jo. Nem bonyolult egyaltalan, csak kell hozza egy botmixer."


Kedves tőletek a sok tipp, de még botmixerem sincs, sajna...

2018. szept. 3. 18:09
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
A rókagombás krémleveshez nem kell botmixer se,csak egy lábas. Nyamm-nyamm :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
2018. szept. 3. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 A kérdező kommentje:

Így igaz, nyamm-nyamm. :) (Húha, ebből az "értelmes" troll nyammból még a végén szálló ige lesz a gyakorin. Kezd veszélyessé válni a dolog, be kell vonni az erkölcsrendészetet...)


Csupán rókagomba kell hozzá, nos, hát... :D

;)

Jöhetnek még ötletek. :) Bár én kezdő "szakács" lévén attól tartok, maradok a ropogtatásnál. :) Nem, nem eszem macskát. Csirkét se! :)

2018. szept. 3. 18:17
 15/19 A kérdező kommentje:

Nos, azt lehet, hogy nem említettem, nem csak kezdő vagyok, de szegény is. Tessék? Igen, büszkén, de szarul. :) És becsületesen. Nem úgy, mint a viccben:


- Tásshék, thássék, khérem. :) Teshókháám, lásshák, ván is mindhenfhéle órá, mhég Csőőőrikés kárórá is káphátó ám! Egyenesen Shvájcbó!


- Öm... felpróbálhatom a karomra?


- Há prrszhe, teshókháám!


Pasas felrakja a karórát magának, beugrik a kocsijába, ZZZUUuuuummm...


- Há ilyet, kéhem...!! Fehháborhíthó! Ááávitte beszerzhési áhron, ázánnyá!

:P


Valaki hozzon nekem rókagombát, plíz. :D

Na jó, mégse. Inkább egy cicát. :) Simogatás céljából. :)

(Együtt fogok vele levesgyöngyöt ropogtatni.)

2018. szept. 3. 18:28
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell gomba se hozzá :) ez egy tasakos leves,a Knorr gyártja. Az egyik kedvencem.

De ugyanilyenből van póréhagymás és sima erdeigombás krémleves por is, ezek is finomak. A levesgyöngy kifejezetten hasznos beléjük (szerintem jobb, mint a szárított kenyér).


De ha lejárt,akkor tényleg ne edd meg mert gyalogfosás lehet a vége.

2018. szept. 3. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 A kérdező kommentje:
Szóval a kérdés, levesgyöngy magában, vagy főve. Ezúton szeretném megköszönni, hogy itt a vegetáriánus részben a húsevéssel viccelődő illetőt nem törölték -míg mindig itt virít az első oldalán a kérdésnek- annak ellenére, hogy látták, ezek szerint többen is jelezték hiába, míg az én visszafogott reagálásomat meg törölték. Igazán hálás vagyok a jó lelkiismeretű igazságosoknak. :) Szóval pénz és tudás híján egyelőre levesgyöngy ropogtatásnál tartok, bár szívesen várom továbbra is az értelmes reakciókat, szerencsére abból volt több, míg a modradékből kevesebb.
2018. szept. 3. 18:35
 18/19 A kérdező kommentje:

*maradékból.


"Nem kell gomba se hozzá :) ez egy tasakos leves,a Knorr gyártja. Az egyik kedvencem.

De ugyanilyenből van póréhagymás és sima erdeigombás krémleves por is, ezek is finomak. A levesgyöngy kifejezetten hasznos beléjük (szerintem jobb, mint a szárított kenyér)."


Köszi, utánanézek, ha anyagilag megéri, ez is opció. :)

2018. szept. 3. 18:38
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem tudom, visszanézel-e, de ha olcsó kell, csinálj rántott levest. Ahhoz nagyon jó a levesgyöngy. Haygmás rántást kell készíteni, majd apránként vízzel felengedni, tenni bele egy leveskockát, felforralni (vigyázz, nagyon szeret kifutni), majd 2-3 percig forralni (kis lángon). Eheted levesgyönggyel, pirított kenyérkockákkal (szikkadt kenyeret kockákra vágsz, és folyamatos keverés mellett kevés olajon teflonserpenyőben (vagy kicsit több olajon másik serpenyőben) megpirítod), vagy beletönesz egy jól összekevert tojást, megkevered a levest és még egyszer felforralod.
2018. szept. 9. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!