Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegetáriánus “sonka” hosszú...

Vegetáriánus “sonka” hosszú távon mennyire jó?

Figyelt kérdés
Új vega vagyok, ezen a héten vágtam bele a fejemet a vegetáriánus életmódba. Itt a német Lidlben ahol lakom lehet kapni vegetáriánus “sonkát”. Íz világban nem külömbözik szóval így napi szinten ilyet vinni suliba “egészséges”? Köszönöm a válaszokat!

#vega #Vegasonka
2019. jún. 21. 18:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez erösen függ attól, hogy miböl van, illetve mi van benne, ami nem feltétlen kellene bele.
2019. jún. 21. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
Tojás, olaj, szöllőcukor stb.
2019. jún. 21. 21:30
 3/5 A kérdező kommentje:
Olajból nem tudom melyik fajta 😕
2019. jún. 21. 21:31
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg az összetevőit. Az ilyen feldolgozott élelmiszerek általában tele vannak egészségtelen anyagokkal, ezért törekedj rá, hogy minél kevesebbet fogyassz belőlük. A növényi felvágottak ruganyos állagát hidrogenizált zsiradékokkal és mesterséges állományjavítókkal tudják elérni, ami nem tesz jót a szervezetnek.


Ha elfogadsz egy tanácsot: a vegetáriánus és vegán táplálkozást hosszú távon nem lehet a hagyományos mindenevő helyettesítésére építeni, mert unalmas lesz, drága és egészségtelen. Van, akinek könnyebb az átállás a bolti húspótlókkal, de ezek sem ízben, sem tápanyag tartalomban nem tudják pótolni a kieső ételeket. Ha komolyan gondolod ezt a táplálkozást, próbálj meg megismerni olyan ételeket, amik nem a klasszikus hús-köret variációk hús nélkül, hanem más, alapból vegetáriánus, de tápláló ételek. Sonka helyettesítésére használhatsz pl. grillezett tofut, marinált zöldségszeleteket, zöldségkrémet, szeletelt mandulát, stb. Ezek ugyan nem hasonlítanak a sonkára, de ugyanúgy finomabbá és izgalmasabbá teszik a szendvicsedet, és sokkal egészségesebbek.

2019. jún. 23. 07:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Erősen függ attól, hogy miből van.

Szerintem az ipari termékek eleve nem jók (természetesen nem csak vegánból, hiszen már a WHO is megerősítette, hogy a feldolgozott húsok erősen rákkeltőek, az azbeszt meg a cigaretta szintjén állnak) - ha vegán, ha nem.


Tehát próbálok minél kevesebb feldolgozott élelmiszert venni.


Alapvetően otthon is könnyen lehet vegán sonkát készíteni, mely funkciójában, tápértékében és ízében is hasonlatos. Rengeteg recept van a neten egészséges, természetes hozzávalókból.


Én nem sok ilyesmit eszem, de évi 2-3x készítek, lefagyasztom, aztán tetszés szerint elő tudom rántani a mélyhűtőből. A facebookon a "vegan in hungary" csoportban is sok receptet találhatsz. Van mindenféle, pl. tönkölykolbász, szejtánsonka, szójás, stb.


Az ipari dolgokkal az a baj, hogy 1) felesleges tartósítókkal van tele 2) sosem tudhatod hogyan dolgozzák fel az adott élelmiszert 3) a térfogatnövelők, ízfokozók is szerepet játszanak.


Ha komolyan gondolod a vegán/vegetáriánus életmódot, én más, egészségesebb alternatívákat keresnék a helyedben.

2019. jún. 23. 14:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!