Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mit lehet tenni egy étteremben...

Mit lehet tenni egy étteremben, ha túl kicsi adagokat adnak és erről nem is tájékoztatják előre a vevőt?

Figyelt kérdés

Megmondhatom, hogy én akkor ezt nem kérem és elmehetek máshova mikor kihozzák? Fordulhatok fogyasztóvédelemhez? Beírhatok a panaszkönyvbe? Mit lehet ilyenkor tenni?

Szóval adott egy étterem, ahova beül az ember vacsorázni, mert éhes. Nem nagyétkű vendégek, hanem olyanok, akik sokszor még maradékot hagynak. Kihozzák az ételt, és látod, hogy ez egy gyereknek sem lenne elég, olyan kicsi az adag, máshol kb. négyszerannyit adnak. Mikor szóváteszed a méretet, a pincér válasza az hogy, az íze benne van, náluk újragondolt ételek vannak. Persze éhes maradsz, de az árak olyanok, hogy nem fogsz mégegy adagot rendelni. Persze megfogadod, hogy soha többet nem jössz ide, (mondjuk amúgy sem fogsz, mert másik városban laksz), de mit lehet ilyenkor tenni? Mert érzed, hogy téged most nagyon átvertek.



2020. márc. 11. 07:42
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
40%

#20

Látom te minden erőddel a 0-ra gyúrsz!

Nézd már meg a linket, olvasd és értelmezd!!!!

Igaz, hogy nem írja, hogy pörkölt, rántott hús, brassói, vagy tokány, a gyengébbek kedvéért felsorolva az összes húsételt, de írja az egy főre ajánlott húsmennyiséget.

2020. márc. 11. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/25 anonim ***** válasza:
31%

20-as: a kedvedért kimásoltam!


Hús gulyásnak, fasírtnak: 8-12dkg


A pörkölt mint feltét, ugyanez a kategória, azaz ugyanannyi kell hozzá.

2020. márc. 11. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/25 nyam-nyam ***** válasza:
75%
Szerintem étteremfüggő. Attól függ,hogy jóllakni szeretnél vagy ínyencségeket kóstolni. Neten nézz éttermeket,ma már minden jobb étteremnek-sörözönek van honlapja. Persze lehet enni 6-8 fogást 550.000-ft.-ért és jól lehet lakni 3500.ft-ból is. Igényfüggő ami nem azt jelenti,hogy aki jól akar lakni az igénytelen. Két különböző vendéglátás.
2020. márc. 11. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/25 anonim ***** válasza:
36%

Nagyon egyszerű a szituáció: MEGKÉRDEZED ELŐRE A PINCÉRT.


Legalábbis arról, hogy mekkora a normál adag.


Persze ha mondjuk egy 5 csillagos "fine dining" étterembe mész, ott alapból ne is számíts bőséges adagokra. Ott elsősorban a látvány, másodsorban az íz, harmadsorban pedig az ár számít és nem az, hogy te "negyedsorban" jól lakjál belőle. (A "fine dining" az érzékszervek kényeztetéséről szól, nem arról, hogy te jóllakjál - gondolok itt a kaviárra, a szarvasgombára vagy az osztrigára.)

2020. márc. 11. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/25 anonim ***** válasza:
30%
Csinálsz pár fotót és írsz egy értékelést a Goggle-n. Hatásos. Nem egyszer volt, hogy nem válaszoltak emailre cégek, de ha oda írtál valami panaszt, egyből tudtak reagálni :D
2020. márc. 21. 14:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!