Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mekkora összegtől számít...

Mekkora összegtől számít olcsónak egy menü?

Figyelt kérdés
Szerintem ha több mint 800 ft a főétel magában az már nagyon drága.

2020. aug. 1. 13:16
A kérdező szavazást indított:
2000 ft alatt
1600 ft alatt
1400 ft alatt
1200 ft alatt
1000 ft alatt
800 ft alatt
600 ft alatt
Egyéb
56 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%

HOL???


N3m mindegy h gyorsétteremben, vagy fine dining helyen... és a kettő közt is sokféle van...

2020. aug. 1. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
Étterem/panzió/menza, az ár a lényeg, rendes főételre gondolok hús+köret elsősorban.
2020. aug. 1. 13:24
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

#1 nyilván nem fine dining helyről van szó, ha olcsóságot nézi bárki.

A luxust nem olcsóságban mérik..... Szóval csak ésszel!

2020. aug. 1. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
75%

Önmagában a főétel mondjuk 600-ig, a menü 800-ig.

+200 forint még teljesen korrekt.

Még + 200 még elmegy.

Afölött drága.

2020. aug. 1. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 1190 3gy menü, húsos főétel körettel kb uennyi, sültkrumpli plusz 100 ft. Különlegesebb húsfélék drágábbak, pl kacsacomb, malackaraj vagy marha ristélyis...
2020. aug. 1. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A menü az nálam leves+főétel, ha 1000 Ft alatt van, az már olcsó. (Nem "normál" vagy "szokásos ár" hanem olcsó.) Ha csak főétel, abból a 600-700 Ft az olcsó, de persze nem mindegy, milyen ételről van szó.
2020. aug. 1. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim válasza:
100%
Budapest, Mester utcai étterem. 800 ft egy menü. Az jó ár!
2020. aug. 1. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

1000 alatt már olcsó, ami ennél is lényegesen olcsóbb(pl 800 ft), ott már valamivel többnyire baj van. Vagy az adagok kicsik, vagy a főétel nem hús, hanem valamilyen főzelék, tészta stb. esetleg maga a hely van nagyon lepusztulva, vagy a környék nagyon rossz.

Persze egy menza, vagy céges étkezde lehet olcsóbb, de akkor ott a cég biztosítja ingyen a helyet az étkezdének, cserébe az alacsony árakért.

2020. aug. 1. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Az olcsó és a drága között van egy átmenet....
2020. aug. 1. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
98%

Én a másik oldalba látok bele, szakács vagyok, és ha nem is volt minden munkahelyemen menü, elég sok helyen volt, és elég sokat kellett számolgatni is, mi hogy éri meg.


1200 ft alatt adni egy menüt , abban kell hogy legyen valami csavar, hogy megérje.

Vagy kompromisszumos, hagy ne mondjam szarból vár építés, vagy máshol van valami előny előállítási költségben.

Pl egy multi cég, ami akár több ezer adagot is főz, és a beszállítók beszállítóival köt egyedi, kedvezményes szerződést alapanyagra.

Vagy "szarér-húgyér" hajtja ki a belét a betanított rabszolgáinak, és a bérköltségen spórol.


De egy átlag étterem, átlag beszerzéssel, szakképzett gárdával, ha minőségben mennyiségben kifogástalant akar készíteni (és akkor még csak átlag alsó/ középkategóriás ételekről beszélek, nem báránycsülök, meg alaszkai lazac...) akkor 1200 ft nagyon az alja!

Igazából ha az 1200 ft-os menüből nincs meg átlagban legalább egy 60-80 100 adagocska, (profiltól függően) nem is éri meg vele bajlódni.

2020. aug. 1. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!